Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

KáPéZetka na cesty, aneb co nám na dovolené nesmí chybět

28. 08. 2013 | Praktické rady
Léto se sice přehouplo do své druhé poloviny, ale i tak má řada z nás má letní dovolenou teprve před sebou. Dlouhodobé meteorologické předpovědi navíc ukazují, že krásné počasí by mělo vydržet ještě minimálně celý srpen, a tak i ti, kteří si už chvíle volna užili, přemýšlí kam ještě aspoň na pár dní vyrazit. Ať tak či tak, nezapomínejte u toho všeho balení a řešení otázek co ještě s sebou do kufru ani na poslední pomoc v neočekávaných situacích, neboli krabičku poslední záchrany. Co to vlastně KPZ je a máte vše potřebné, aby vás na dovolené nic nezaskočilo?

Zažil to někdy už každý z nás. Celé týdny nebo měsíce se těšíme na zasloužený odpočinek a pak mnohdy stačí pár chvil a máme dovolenou, nebo v lepším případě její část, pokaženou. Na co tedy před odjezdem myslet, abychom se vyhnuli případným nářkům „kdyby“, které stejně už nepomohou? Řešení je jednoduché, levné a rychlé a je jím známá, ale často zapomínaná KáPéZetka na cesty.

KáPéZetka na cesty, aneb co nám na dovolené nesmí chybětKdy KPZ pomůže


Krabička poslední záchrany přijde vhod ve všech neočekávaných chvílích a situacích. Zašití knoflíku, oloupání zeleniny, zapálení svíčky u chrámu nebo jen „obyčejná“ bolest zubů či odřené koleno vám může dovolenou pěkně otrávit. KáPéZetka by proto měla být součástí každé kabelky, ledvinky nebo cestovní tašky.

Seznam věcí do KPZ


•    Nožík (pro oloupání zeleniny, nakrájení pečiva či ovoce, otevření sáčku s oříšky nebo bonbóny)
•    Drobné mince (placení na toaletě, dokonce i náhrada šroubováku například při řešení nefunkčnosti dětské hračky, bez které vaše dítě prostě nemůže existovat)
•    Pár zápalek a škrtátko (rozdělání táborákového ohníčku, zapálení svíčky při romantické večeři, nebo když na celém hotelu vypadne proud)
•    Polštářková náplast (při vzniku puchýřů a odření chodidel z nepohodlných bot, pro dětské úrazy vlivem zakopnutí, pádu na kolečkových bruslích nebo z kola, nechtěné říznutí se)
•    Léky a krémy na bolest nebo modřiny a otoky (ideálně kombinující ibuprofen a heparinoid, pro zmírnění otoků, dále na snížení horečky, potlačení zánětu nebo v případě akutních bolestí hlavy, zubů, zad, svalů a kloubů (např. Ibalgin)
•    Jehla a nit (jako záchrana při roztržení oblečení nebo batohu, přišití knoflíku, šešití látky)
•    2 různě velké knoflíky (jako akutní náhrada při utržení a ztrátě knoflíku na nejméně příjemném a nejvíce viditelném místě)
•    Zavírací špendlík (pro rychlé spravení rozbitého zipu nebo natrženého oblečení, pomoc při navlečení pružné gumy třeba do pasu kalhot)
•    Provázek (jako poslední záchrana při poškození tkaničky v botě, jako nouzový „pásek“ do kalhot, místo gumičky do vlasů, dokonce i jako pomoc při stanování a připevňování)

Léto ještě nekončí, tak si užijte dovolenou přesně podle vašich představ, se vším co k ní patří, ideálně bez řešení nečekaných situací.

Zdroj, foto: Lenka Netušilová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jééé, to jsme měli v pionýru a poté ve skautuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
K těm drobným míncím na WC.Nyní musíte mít víc než drobnéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles