Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Létejte bezpečně – s flavonoidy!

25. 07. 2009 | Praktické rady
Sezení v klidu a zabývání se vlastními věcmi je obvykle nejlepší způsob, jak si nepřivodit žádné potíže. Neplatí to však o pobytu v letadle. Tam si takto o problémy přímo koledujete.

Dlouhé sezení v jedné pozici není pro naše žíly dobré nikdy. Tedy ani v letadle. Naštěstí se lze neblahým zdravotním následkům docela dobře vyvarovat. Jak? Cvičením, dostatečnou hydratací a také doplňky stravy s flavonoidy, což jsou přírodní pigmenty nacházející se v bylinkách, ovoci a zelenině.

Co je největším problémem?


Dvě slova: plicní embolie. Je to krevní sraženina v plicní tepně. Ohrožuje pasažéry cestující letadlem 5–6 hodin či více. Nejhorším scénářem, který se bohužel stává, je kolaps a následná smrt člověka postiženého plicní embolií po vystoupení z letadla.

Sezení v roli největšího nebezpečí


Létejte bezpečně – s flavonoidy!Při sezení v letadle máte jen málo místa k pohybu. Sedíte navíc v kabině, kde je nízký tlak a suchý vzduch nasycený menším množstvím kyslíku, než se obvykle ve vzduchu nachází. Otoky kotníků jsou běžný následek u všech pasažérů, ať trpí křečovými žilami, nebo ne. V horším případě se však k otokům přidá městnání krve v žilách nohou, které může vést až ke vzniku krevní sraženiny, jež putuje žilním systémem. Následovat může obávaná plicní embolie.

Flavonoidy pomohou s otoky nohou
Vědci přišli na to, že flavonoid zvaný troxerutin může nejspíše problémům předejít. Tato látka je užívaná v doplňcích či lécích podporujících správnou funkci žil. Další dva druhy flavonoidů, užívané spolu se zmíněným troxerutinem, jsou diosmin a hesperidin. U pasažérů letadel, kteří užívali troxerutin 2 dny před letem a v den letu, se vyskytlo daleko méně otoků kotníků. Pokud se otoky vyskytly, nebyly tak velké a bolestivé. Lze z toho usuzovat, že tento flavonoid pomůže odvrátit i vznik krevní sraženiny v žilách nohou a potažmo i plicní embolii.

Ohrožující hormony i cigarety


Zdravé žíly spolu se zdravou stravou a pravidelným cvičením jsou dobrou prevencí proti zdravotním problémům v letadle. Pokud ovšem kouříte, užíváte hormonální antikoncepci, jste obézní, vyššího věku či trpíte nádorovým onemocněním, přidejte k prevenci i užití flavonoidů a můžete létat s mnohem menším rizikem.

Zdroj: Křečové žíly.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jsem neletela...nevim, nevim, zda toho mam litovat, ale nikdy jsem po letani ani netouzila
Obrázek uživatelky
profil
dosud jsem letadlem neletěla a po těch katastrofách...ani nepoletím
Obrázek uživatelky
profil
velmi užitečná a zdraví prospěšná rada,děkuji za tak výborný návod!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Cesta letadlem je bezpečnější,než čímkoliv jiným.Asi u dlouhých letů,jsou takové potíže.Ale zase je v letadlech větší pohodlí,než u dovolenkových.Tam je to opravdu stísněnější.Můj nejdelší let byl také do Egypta a bez problémů.
Obrázek uživatelky
profil
v úterý jsme doletěli z Egypta, let trval 4 hodiny, takže docela dlouhý. Všichni mi říkali o oteklých nohou, zalehlých uších, atd. Vybavili jsme se žvýkačkami a bonbony, které jsme při vzletu a přistání měli v puse a ok. Nohy mi teda taky vůbec neotekly, ani příteli a let byl fajn. Je to sice zvláštní pocit (hlavně vzlet, přistání byla super), jak to houpne a žaludek trošku šílí, ale za chviličku je vše fajn. Pak už se nosí jídlo, projdete se na wc, čtete, sledujete krajinu pod sebou... Ale je fakt, že mohli dělat trošku prostornější místa, seděla jsem vedle 2 chlapů, tak jsem byla docela ztísněná. Ale jinak v pohodě, příští rok zase letecká dovča a asi i s rodiči, kdy to bude jejich poprvéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles