Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Řidiči v zahraničí musí dávat pozor na pravidla

1. 07. 2009 | Praktické rady
Řidiči, kteří cestují do zahraničí, by měli dávat pozor na pravidla silničního provozu, která se liší v jednotlivých evropských státech. Dodržování rychlosti na dálnicích, placení mýtného, hlášení nehod policii, nebo například dodržování zákazů dopravy v historických centrech metropolí.

Před odjezdem na dovolenou se zpravidla řidiči vyplatí, aby nastudoval, jaká dopravní pravidla platí v zemi, do které jede.

Francie - Pokud řidič zavítá na francouzské silnice a nemá řidičský průkaz déle než dva roky, musí dodržovat rychlosti 80 km/h na silnicích, 100 km/h na dálnicích ve městě a 110 km/h na dálnicích. Na zadní části vozidla musí mít řidiči disk s červeným písmenem A, nevyžaduje se však u zahraničních turistů. U dětí a mládeže do 18 let cestujících bez dospělých, mohou francouzské úřady vyžadovat písemný souhlas rodičů s cestou do zahraničí. V Calais a na Korsice upozorňují úřady na časté krádeže zahraničních aut.

Chorvatsko - Při placení mýtného v Chorvatsku může řidič vjet i do pruhů s elektronickými terminály, nejsou totiž jen pro držitele elektronických čteček, ale je možné v nich platit i normální platební kartou. Vzhledem k tomu, že v Řidiči v zahraničí musí dávat pozor na pravidlabřeznu chorvatský parlament schválil změnu cizineckého zákona, došlo ke zrušení povinnosti souhlasu zákonných zástupců pro vstup jejich dětí do země bez jejich doprovodu.

Itálie - Řidiči, kteří přijedou do některého z italských měst zjisti, že doprava zvláště v historických centrech je kvůli stavu ovzduší a hustoty provozu zakázána. Nezkušený řidič, který vlastní průkaz méně než tři roky, musí na dálnici dodržovat rychlost maximálně 110 km/h a na rychlostních a hlavních silnicích 90 km/h. V srpnu kvůli čerpání celostátní dovolené jsou zpravidla zavřeny italské úřady, obchodní domy a služby občanům.

Německo - Vulgární řidiči na německých silnicích mohou za své nadávky dostat pokutu od 200 až do 6 000 EUR. Desítky měst také před vjezdem do svých centrálních částí umístily značku "Umwelt ZONE", pod kterou je dodatková tabulka s barevnými proužky. Řidičům, kteří nevlastní speciální nálepku pro vjezd, hrozí pokuta od 40 EUR.

Maďarsko - Pro řidiče na maďarských silnicích platí absolutní zákaz řízení motorových vozidel pod vlivem alkoholu. Pokud policie přistihne řidiče s obsahem alkoholu v krvi do 0,08 procent, udělí mu pokutu. V případě, že řidič nevlastní platnou dálniční známku, hrozí mu pokuta až 400 EUR.

Španělsko - Řidič s brýlemi, musí mít ve Španělsku v zásobě náhradní. V případě menšího přestupku může policie na místě, pokud řidič ihned zaplatí pokutu, snížit její částku o 30 procent.

Rakousko - Při nehodě, při které dojde k věcnému poškození, řidič zavolá policii jen v případě, že identita druhého řidiče není zjištěna. Doporučuje se vyplnit evropský protokol o nehodě, který musí podepsat oba účastníci.

Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
musí se určitě ve vlastním zájmu respektovat-to by se pak jeden nedoplatil!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles