Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ideální místo pro odpočinek: Bílá – Mezivodí

18. 05. 2009 | Vaše tipy

Ideální místo pro odpočinek a celoroční rekreaci, to všechno a ještě mnohem více vám nabízí naše krásné Beskydy.

K nejkrásnějším místům našich Beskyd bezpochyby patří obec  Bílá – Mezivodí, která se nachází v krásné krajině Moravskoslezských Beskyd, ležící  při soutoku říček, Bílá, Ostravice a Lučovec poblíž  hranic se Slovenskem. Pro své krásné přírodní hodnoty – mj. pestré louky, stráně vonící jalovcem a borůvčím, pastviny, rozsáhlými  lesy, vzácnými živočichy a rostlinami, patří do Chráněné krajinné oblasti Beskyd. Svou polohou i okolím vám zaručuje ideální odpočinek i relaxaci v každém ročním období.

Celá oblast láká k procházkám po okolí svou nádhernou přírodou. Na své si přijdou aktivní sportovci -především běžkaři. Trať mezi Mezivodím- Bílou totiž patří k nejhezčím v Beskydech. Také je vhodná pro milovníky horské turistiky – můžete zde zdolávat krkolomné kopce ale i jemné lesní cestičky. 

 Ideální místo pro odpočinek: Bílá – MezivodíV zimním období si zde přijdou na své lyžaři, snowboardisté  a běžkaři. Díky své poloze má  zdejší lyžařský areál dostatek přírodního a technického sněhu po celou dobu sezóny od prosince do dubna. Tento areál uspokojí lyžaře začátečníky i pokročilé svými pěkně upravenými tratěmi a krásnou přírodou.

V oblasti se také nachází rekreační areál Ondrašův dvůr, který je umístěný v kouzelném údolí Mezivodí.  Tento areál vám nabízí celoroční rekreaci, výborné podmínky pro sport, odpočinek a relaxaci. Také je tady otevřená nová restaurace, která se nachází pod sjezdovkou.

Obec Bílá se nachází na konci zalesněného vysoko položeného horského údolí krásné řeky Bílá Ostravice. V této oblasti si na své přijdou nejen milovníci přírody a zdravého životního prostředí,  aktivní sportovci, ale také obdivovatelé historických památek. Je tady řada staveb  postavená v lidovém stylu. 

K nejzajímavějším historickým památkám na území této obce patří dřevěný kostelík sv. Bedřicha z roku1875. který byl  v  roce 1910  upravený ve stylu severské architektury. Další významnou historickou památkou této obce je arcibiskupský zámeček, který byl postaven v roce 1906 nedaleko kostela svatého Bedřicha. Tento zámeček je chráněný šindelem, který si dodnes udržel původní vzhled.

V této části se také nachází řada rekreačních zařízení, které jsou velice dobře zpřístupněny  pěšky i na kolech. V centru lyžařského střediska se nachází Hotel Pokrok,  který poskytuje ubytování, domácí kuchyni a výborné služby po celý rok. Dále jsou tady i jiné  možnosti občerstvení, venkovní bufety, denní bary, pizzerie…     

V  areálu je umístěna na severní straně Zbojník, moderní 4 sedačková lanovka,  která není využívána pouze v zimě.  V letní sezóně je otevřena všem zájemcům o pěší turistiku - v obou směrech, také pro cyklisty se závěsným vlastním  kolem a   pro zájemce sjezdu na koloběžkách, které jsou tady k zapůjčení 50m od stanice lanovky.

Bílá – Mezivodí je ideální místo k odpočinku, relaxaci a načerpání nových sil v každém ročním období.

Marta -  čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pro mě je taky Bílá místo, kam se moc a moc ráda vracímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc hezký článek...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc ráda jsem tam Smajlíkjezdila.. Bílá, Ostravice....
Obrázek uživatelky
profil
Byla jsem na Pokroku na Velikonočním pobytu a superSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Díky Zdeni.
Je tam nádherně, jezdím tam moc ráda.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles