Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krátký pobyt v lázních

28. 05. 2010 | Vaše tipy

Poslední dubnové pondělí letošního roku jsme s manželem jeli načerpat nové síly do lázní v Třeboni. Měli jsme objednaný čtyřdenní léčebný pobyt s názvem „Harmonie“.

                     Město Třeboň má dva lázeňské komplexy. Původní Bertiny lázně se nacházejí v blízkosti historického jádra města u umělého kanálu Zlatá stoka. Tyto lázně založil v r.1883 učitel Václav Hucek. Jeho dcera Berta měla velké revmatické bolesti, které její otec mírnil slatinnými zábaly. Na základě těchto poznatků pak učitel Hucek založil rašelinné lázně a pojmenoval je po své dceři. Dnes tyto lázně patří městu Třeboň. Jejich kapacita je 186 lůžek ve 102 pokojích. Tyto lázně jsou menšího typu, tudíž mají spíše rodinnou atmosféru. Budova je nově opravena, má moderní vybavení, vnitřní bazén s podvodními masážemi, za lázněmi relaxační zázemí s tenisovými kurty, tenisovou halou, bowlingem, saunou, fitness centrem, bary. I v době, kdy jsme tudy procházeli, zde panoval čilý pracovní ruch.

                     V 70tých létech minulého století Bertiny lázně už nestačily svou kapacitou na požadavky pacientů. Proto byla budována  v rozsáhlém parku na břehu rybníka Svět a v r.1975 dokončena výstavba nového sanatoria  s kapacitou 360 lůžek. Dnes již má tento komplex  450 lůžek ve 287 pokojích. Také toto sanatorium přešlo v roce 1998 do majetku města.

                     Třeboňské lázně se specializují hlavně na léčbu pohybového aparátu, revmatických chorob, poúrazových a pooperačních stavů a celkovou rekondici těla i mysli.

Hlavní budova má osm pater a je vzájemně propojena s dalšími budovami. Součástí lázeňského komplexu jsou čtyři jídelny, kongresový sál, nekuřácká restaurace Harmonie, bary, zimní zahrada, plavecký bazén, aqua centrum s vodními atrakcemi, parní kabinou a saunou, fitness centrum, tělocvična, solárium, squash, bowling, knihovna, prodejny a internetová místnost. Samozřejmostí jsou ordinace lékařů a zařízení, kde se provádějí léčebné procedury.

Ve volném čase je možno navštívit koncerty, divadlo, přednášky, taneční večírky – vše v objektu. Dále je zde kadeřnictví, pedikúra, manikúra, možnost půjčení sportovního náčiní včetně cestovních kol. V blízkosti areálu jsou tenisové kurty, golfové hřiště a písečné pláže u rybníka Svět. Určitě jsem nezaregistrovala všechno. Nesmím však zapomenout na překrásné procházky v lázeňském parku a okolí.

                    My jsme byli ubytováni v sedmém podlaží objektu. Pokoj byl vybaven moderním nábytkem, chladničkou, televizí, radiopřijímačem, telefonem, sejfem, vysoušečem vlasů a možností připojení k internetu. K pokoji náležel balkon, koupelna a WC. Všude byla vzorná čistota.

                    Naší první procedurou byla koupel ve slatinném extraktu 38°C teplém. Připadala jsem si jako děcko, které si hraje v bahně, ale užívala jsem si to. Koupel trvala 15 minut, pak následovalo osprchování a dalších 15 minut suchý zábal na lůžku. Naše prohřáté svaly pak  namasírovala zkušená masérka. Dvě odpolední hodiny jsme strávili v plaveckém bazénu s mírně slanou vodou. Využili jsme téměř všech nabídek bazénového komplexu, a to klasické plavání, plavání v divoké řece, stěnovou hydromasáž, perličkovou masážní lavici i whirlpool. Navštívili jsme parní kabinu a odpočívali na vyhřátých lůžkách.

                     Další den jsme absolvovali kombinovanou koupel – perlička s bylinkami a opět suchý zábal. Většina procedur  trvá 15 minut. Odtud jsme se přesunuli do boxu na celkovou mechanickou masáž. Lůžko, na kterém jsme leželi, byla vlastně vodní postel uvnitř s tryskami. Zde jsme leželi na zádech oblečeni a vodní trysky nám opět 15 minut masírovaly tělo od krku po kotníky a zpět. Také tento den jsme navštívili bazénový komplex.

                     Všechny procedury nás příjemně osvěžily. Denně jsme se procházeli v lázeňském i zámeckém parku, shlédli nejznámější městské památky. Poslední den jsme absolvovali 12 km dlouhou naučnou stezku kolem 201 hektarového rybníka Svět. Ale o tom napíši samostatný článek.

                     Na závěr musím pochválit veškerý lázeňský personál, s kterým jsme přišli do styku, a to terapeutky, masérky, recepční, pokojské, servírky, personál v restauraci. Měli jsme polopenzi – snídaně a večeře formou bufetu. Jídlo výborné. Denně byly mimo jiné připraveny ryby na různé způsoby, což nám s manželem velice vyhovovalo. V restauraci i celém obrovském areálu bylo milé, upravené a čisté prostředí. A počasí? Jako na objednávku!

                     Neradi jsme se loučili a rádi bychom se v budoucnu do třeboňských lázní vrátili.

 

Macizaj – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
o tom přemýšlíme,že si jednou uděláme dovolenou v lázních a Třeboň každý chválí.
Obrázek uživatelky
profil
Letos jsme se s manželem rozhodli pro dovolenou lázeňského typu a váhali mezi Třeboní a Jáchymovem, ani v jedněch lázních a jejich okolí jsme ještě nebyli, nakonec jsme vybrali Jáchymov, ale kdo ví? Možná, že příští rok, po přečtení článku, to bude Třeboň.
Obrázek uživatelky
profil
díky! SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
možná pojedeme někam do lázní,tak jsem si článeček ráda přečetla...díky..
Obrázek uživatelky
profil
prospeje aj aspon par hodin
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles