Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

La Manga del Mar Menor

2. 07. 2013 | Vaše tipy
Toto letovisko se nachází u Středozemního moře ve Španělsku a my jsme tam s manželem trávili letošní květnovou dovolenou. Volili jsme tento termín, protože nás po zasněžených Velikonocích lákalo slunečné počasí a teplé moře. Teplé moře v Evropě a v květnu? Asi se vám vybavila tato otázka. Mar Menor je malé moře, dá se říci zátoka, prostě část Středozemního moře odděleného kosou, úzkou pevninou o délce asi 18 km a širokou asi půl kilometru. Tak proto je Mar Menor  zárukou teplého koupání i v době, kdy u nás je teprve jaro.

A věřte, že když jsem na místě zjistila, že se mohu týden brouzdat a čvachtat v teplé čisťounké vodičce, tak mi to bylo tak vzácné, že já, zvědavá cestovatelka, jsem si neobjednala ani jeden fakultativní výlet. A bylo jich tam několik. Dalo se jet do Cartageny, historického města s římským amfiteátrem a jinými památkami.  Nebo třeba lodí se skleněným dnem, kolem ostrovů a na jiná místa v okolí. Využili jsme jen jeden výlet. Poznat alespoň město, okolí našeho hotelu, protože přejít pěšky 18 km, to bych nezvládla. A hlavně se skvělou mladou průvodkyní, která znala historii i současnost tohoto místa. Byla to mladá dáma od nás ze Vsetína. Jeli jsme autobusem na konec pevniny do čtvrti Veneziola, ukončené kamenným  mostem, podobným jako v italských Benátkách. Možná tu v budoucnu vzniknou domy v zahradách u kanálů, které jsou už utvořené a vzniknou tu ''Španělské Benátky''. Jeli jsme taky do přístavu, kde jsme si dali kávu a kolem pobřeží, přes zvedací most, který je tady, aby větší lodě mohly projíždět ze Středozemního moře do Mar Menor, k majáku Cabo del Palos, na začátku kosy.

La Manga del Mar MenorVyšli jsme hezkou procházkou k tomuto monumentu z roku 1865, poslechli jsme si výklad a pokochali jsme se krásnými výhledy. V blízkosti majáku je krásná rezervace k potápění a v moři je i potopená loď, která tam ztroskotala, ke které se dá s povolením potápět. První hotel v La Manze byl otevřen, jestli si dobře pamatuji, v roce 1963. La Manga je  skvělé místo pro rodiny s dětmi, pro milovníky vodních sportů, dobrého jídla, pro neplavce a pro seniory, protože hotely jsou většinou bezbarierové. Město je čisté, klidné a lidé příjemní. Je to místo s velkými, dlouhými písečnými plážemi a s mělkou vodou. Mar Menor je až o 5°C teplejší než Středozemní moře. A tak když od východu fouká a jsou vlny, přejdete procházkou k moři malému, o hodně slanějšímu a teplejšímu. Tady můžete taky využít blahodárnou léčivou moc bahna a natřít si jím bolavou část těla a nebo i tělo celé. Za bahnem se můžete přebrodit vodou k ostrovu, kde ho můžete na sebe naplácat. Když nechcete být černí jako strašidla, můžete využít hotelový servis a za úplatu si dopřát bahenní lázeň. Slunce vychází nad Středozemním mořem. Zapadá a dělá tak příjemnou atmosféru při večerní procházce u Mar Menor.

Dovolená se mi moc líbila, i když jsem měla z cesty velké obavy. Byl to můj první let letadlem. Byla jsem mile překvapena. Personál příjemný, let klidný, na obrazovce jsem mohla sledovat, kudy letíme a občas jsem i nakoukla přes mužovo rameno na mraky a chvílemi i pevninu či moře pod námi a tak necelé tři hodiny letu byly nakonec jen chviličkou a my přistáli na letišti Murcia San Javier. Už se nebudu bát letět letadlem. Dovolenou v tomto letovisku, o kterém jsem vám psala, mohu doporučit, jistě je tam krásně i v létě a na podzim.


Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku La Manga del Mar Menor:

La Manga del Mar Menor
La Manga del Mar Menor
La Manga del Mar Menor
La Manga del Mar Menor
La Manga del Mar Menor
La Manga del Mar Menor
La Manga del Mar Menor
La Manga del Mar Menor
La Manga del Mar Menor
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
prima dovča Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Alenka, to musela byť úžasná dovolenka, máš z nej krásne fotky a spomienky na celý život.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
určitě super dovča, Španělsko mám taky ráda, připadá mi, že já ho testuju od severu k jihu, chci skončit buď v Salou nebo v Andalusii, koukala jsem kde to tvý letovisko leží a už se nedivím, že tam byla tak teplá voda a vsadím se, že na i v červnu a na přelomu srpen září je tam dole teplo všude. Ale jak píšeš, že je to klidná zátoka, vlastně bez vln, protože se tam ani nemají jak dostat, by mi i vadilo, já bych musela být na hraně, abych to měla blízko jak do "brouzdálka" tak na pořádný vlny a dělat blbosti. Podle google to není až tak dobře poznat - ten úzký pás mezi zátokou a mořem je plný hotelů a pláží z obou stran?
Obrázek uživatelky
profil
Krásný článek,úžasné fotky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
pěkný článek a máš zas na co vzpomínat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles