Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lefkada – romantika a krásné pláže

16. 08. 2010 | Vaše tipy

Loňskou dovolenou jsme se s přítelem rozhodli strávit v Řecku. Mysleli jsme, že bude těžké vybrat z destinací s lákavými názvy jako je Korfu, Karpathos, Zakynthos, ale když jsme narazili na obrázky z Lefkady, byla to láska na první pohled. Po pročtení několika cestovatelských diskusí jsme si vybrali klidnější letovisko (nebo spíše vesnici) Agios Nikitas. Když se objevil výhodný last-minute, nebylo nad čím váhat.

Ostrov Lefkada leží v Jónském moři a s pevninou je spojen mostem. Je známý zejména díky nádherným plážím, které se táhnou celým západním pobřežím. K většině pláží je možné se dostat zapůjčeným vozidlem nebo při některém z fakultativních výletů na lodi.

Po příjezdu nás ohromila opravdu nádherná barva moře a přestala jsem podezřívat CK z přibarvování fotografií. Nejprve jsme se vydali na nejbližší – městskou – pláž, která podle recenzí za moc nestála. Přesto jsme usoudili, že je to jedna z nejlepších pláží, co jsme kdy viděli. Poté jsme se rozhodli projít se na vyhlášenou pláž Milos. Jelikož byla polovina září, nejezdily už vodní taxíky a jediný přístup k pláži vedl přes kopec při asi dvacetiminutové procházce. První pohled na Milos byl neuvěřitelný. Snad z každého turistického místa se dá pořídit krásná fotografie, takže jsme obrázky Milosu v katalogu nebrali úplně vážně. Ale po výstupu na kopec nám výhled vyrazil dech. Realita byla ještě krásnější. Protože hlavní sezona již skončila a předtím krátce zapršelo, byla půlkilometrová pláž úplně prázdná.

Z Agios Nikitas se dá pěšky do hodiny dojít ještě ke dvěma plážím – „borovicové“ Pefkoulii a dlouhé Kathismě, která by byla nádherná, ale dojem podle mě kazily mraky plastových lehátek. Pláž je populární zejména díky dobrému turistickému zázemí.

Na dovolené na Lefkadě si nemůžete nechat ujít návštěvu Porto Katsiki – jedné z top 10 pláží světa a (podle některých) nejkrásnější pláže Evropy. Doporučovala bych Porto Katsiki navštívit mezi 9-10 hodinou ráno, protože už na ni svítí sluníčko a ještě není přeplněná. Nám se poštěstilo, že jsme se chvíli o pláž dělili jen s řeckým barmanem. Byl to úžasný zážitek mít takové místo „jen pro sebe“ a být obklopeni bílými útesy a průzračným mořem. Okolo 11 hodiny, kdy k pláži přijely během půl hodiny tři výletní lodě naplněné turisty, byl dojem z nejkrásnější pláže úplně jiný.

Blízko Porto Katsiki je i další oblíbená pláž - Egremni, kam se díky její dvoukilometrové délce lidé lépe rozprostřou. Naším favoritem ale zůstal Milos v blízkosti Agios Nikitas, který byl v září téměř opuštěný. Díky poloze na západ a otevřenému moři zde můžete pozorovat romantické západy slunce i řádit ve vlnách.

Kromě pláží je oblíbeným turistickým cílem mys Doukato, nejjižnější cíp ostrova, ze kterého prý skočila básnířka Sapfó kvůli nešťastné lásce. Z hor ve vnitrozemí je krásný výhled na ostrůvky východně od Lefkady. Na ostrovy se pořádají časté fakultativní výlety. Z Lefkady také není daleko do tajemného kraje Epiru na pevnině.

Dovolenou na Lefkadě, zejména v Agios Nikitas, bych doporučila párům a lidem, kteří milují přírodní pláže bez turistického servisu. Pokud se neobejdete bez noční zábavy, na východním pobřeží se nacházejí rušnější letoviska Nidri a Vassiliki.

Krásná příroda, romantické západy slunce, milí a ochotní Řekové a výborné jídlo pro nás představovali dokonalou dovolenou. Pobyt na Lefkádě patří mezi naše nejkrásnější vzpomínky a rozhodně jsme tam nebyli naposled.

 

L_Fifi – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem byla v Agios Nikitas.Byla to naše první řecká dovolená.A plně se shoduji s článkem.Fakt nádhera.
Obrázek uživatelky
profil
jsme byli 2x. Poprvé ve Vassiliki před 7 lety a podruhé předloni právě v Agios Nikitas. I já se do ní zamilovala a chci se tam znovu vrátit.Před těmi 7 lety nebyl ani ve Vassiliki noční život a bylo to krásné.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Mohu jen potvrdit, byla jsem zde letos také a byla to má " nejkrásnější" řecká dovolená......
Obrázek uživatelky
profil
moc a moc hezké místo pro dovolenou a výborně napsaný článek!!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásné místečko na dovolenou.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles