Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejkrásnější místa Itálie - Toskánsko

8. 07. 2009 | Vaše tipy
Itálie patří k oblíbeným zemím, kde rádi trávíme s rodinou dovolenou. Každý rok objevujeme něco nového a zajímavého. Uchvátí vás nejen svým průzračně čistým mořem, překrásnou vegetací ale také srdečností obyvatel, které si snadno zamilujete.

Itálie je zemí mnoha tváří je tady rozdíl mezi severem a jihem. Mezi nejkrásnější místa patří především Toskánsko, půvabný kraj ve střední Itálii,
které omývají břehy Tyrhénského moře. Cestu po této krásné zemi vždy podnikneme autem. To nám umožňuje zastavit si na místech, které nás uchvátí svou krásou s nedotčenou přírodou a také historií. Jedním takovým místem před příjezdem do letoviska byla také Florencie metropole Toskánska.

Nejkrásnější místa Itálie - ToskánskoPři návštěvě tohoto města nebudete určitě litovat. Na své si přijdou nejen milovníci historie ale také krásných květin, které tady září různými barvami. Florencie patří mezi nejkrásnější města na světě, díky své historii tady můžete obdivovat krásné paláce, hrady, galérie, kostely, kaple, středověké radnice a také most, který patří k nejstarším na světě. Po několika hodinách strávených v autě byla prohlídka tohoto města příjemnou relaxací. Po shlédnutí jsme dále pokračovali k našemu letovisku. Abychom měli cestou plnou zážitků nejraději volíme cestu k letovisku podél pobřeží. Klikaté cestičky Toskánska se skalnatými výběžky do moře můžu srovnávat s cestou na poloostrov Gargáno.

Venkovské usedlosti jsou obklopeny olivovníky a také vinicemi. Pěstují tady také hodně slunečnic a kukuřice. Toskánsko především zdobí krásné cypřiše, kterých je tady opravdu hodně. Cílem naší dovolené bylo malé letovisko Marina di Bibbona, obklopené krásnou zelení, borovicovými a piniovými háji. Náš apartmán, nám poskytl výhled nejen na krásnou okolní krajinu ale také pěkný výhled na Alpy. Toto malé letovisko má krásnou parkovou úpravu, rozsáhlé pláže s tmavším hrubším pískem a krásně čistým mořem.

Městečko se dá velice dobře projít pěšky nebo projet na kole. Teplé večery lákají k posezení a vychutnání vína. Je tady spousta restaurací, pizzerií, kde můžete ochutnat místní speciality, především ryby a dary moře. Specialitou Toskánska je panenský olivový olej, a pokrmy na něm připravené lahodí nejen oku ale také chuti. Taky nesmíte zapomenout ochutnat ovčí sýr, který je tady patří k místním specialitám a je také nejlahodnější.

Návštěva Toskánska láká nejen plážemi, ale také svou historii. Dalším městem, které musíte určitě při návštěvě Toskánska navštívit je Pisa. Toto město je proslavené na celém světě díky šikmé věži, která je celá postavená z mramoru a mírně vychýlená. Taky vás potěší, že pro veřejnost je otevřená.

Kdo má rád lodní výlety určitě by si neměl nechat ujít výlet na největší ostrov Toskánska Elbu. Z Mariny di Bibbony, letoviska kde jsme byli ubytování je to do přístavního městečka, Piombino necelých padesát kilometrů. Z Piombina vyjíždějí trajekty nejen na Elbu ale také na Sardínii. Cesta trajektem z Piombina na Elbu trva pouze jednu hodinu. Tento krásný hornatý ostrov s bohatou historií a překrásnou přírodou vám zanechá zážitky na celý život. Ostrov se proslavil především pobytem Napoleona Bonaparte. Pláže a zátoky jsou převážně s bílým pískem, raritou Elby je jedna pláž, kde je pouze černý písek. Také výlety lodí s proskleným dnem, které vyplouvají z Elby jsou příjemným zážitkem.

Toskánsko je atraktivní kraj s pěknými přímořskými letovisky krásnou okouzlující přírodou a nádherným vnitrozemím s bohatou historií. Celý kraj láká svým poznáním a romantikou.

                                                                                         Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jednu z dovolených jsem prožila v Toskánsku a na Elbě, týden na ostrově s Napoleonem a týden uprostřed vinic v Toskánsku, líbilo se mi.
Obrázek uživatelky
profil
samozřejmě mohu opět jen a jen potvrdit a opravdu nádhera !!!!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles