Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rhodos - krásný řecký ostrov se spoustou památek

30. 11. 2010 | Vaše tipy

Rhodos je velmi krásný řecký ostrov. Naleznete zde spoustu památek, ale i krásných přírodních úkazů. Lidé na tomto ostrově jsou přívětiví a ochotní. Teda takovou mám já zkušenost. Velmi krásné městečko se jmenuje Lindos, které leží na jihovýchodní části ostrova. Lindos je městečko, na jehož vrcholu se tyčí staré hradby.

Cestou na vrchol se prochází kolem spousty malých obchůdků od suvenýrů po kabelky, a jiné. Pro turisty, kteří nechtějí na vrchol jít pěšky, mohou zvolit možnost nechat se na horu odvézt osly. Ať už zvolíte jakýkoliv způsob výstupu, výhled je opravdu okouzlující a velmi nádherný. Vidíte krásně modré moře, zátoku s lodičkami, na druhé straně pohled na město shora.

Pro ty, co se po cestě chtějí ochladit, je také možné dojít si na nedalekou pláž. Z pláže je vidět město a výstup a hradby. Zde se koupat je opravdu nádhera. Důkaz čistého moře zde je opravdu jasný, při koupání máte možnost v moři zahlédnout rybičky, krabíky, nám se poštěstilo pokochat se pohledem na chobotničku.

Dalším atraktivním místem může být hlavní město tohoto ostrova, které nese jméno jak jinak - Rhodos. Zde je možnost projít velkým přístavem s opravdu nádhernými plachetnicemi. Také milovníky historie město jistě neurazí. Ve městě se táhnou dlouhé hradby a části zbylého hradu. Ti, kteří se zdrží přes den, zastihne jistě hlad. Není se však čeho obávat, naleznete zde stánky s rychlým občerstvením až po restaurace. Restaurace nás opravdu potěšily. Nejvíce nás zarazilo, když číšníci na mě a ostatní mluvili česky. Bylo to opravdu nečekané. Nabízeli opravdu pochoutky od krevet, chobotnic, kalamárů, a jiných mořských plodů také i typická řecká jídla.

Zajímavý výlet může být také do Údolí motýlů. Zde se vyskytují opravdu skvostní motýlci. Jsou velkých rozměrů oproti těm našim a také jsou opravdu krásně a zajímavě zbarveni. Motýlci z této oblasti létají po celém ostrově, samozřejmě to je nic oproti tomu, co zahlédnete přímo v údolí, když se tam vydáte. Co jiného dodat, tento ostrov skrývá opravdu hodně krásy, ať už tu přírodní, nebo historickou. Rhodos je opravdu ostrov nezapomenutelný.

 

Vanda35 – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Rhodos - krásný řecký ostrov se spoustou památek:

Rhodos - krásný řecký ostrov se spoustou památek
Rhodos - krásný řecký ostrov se spoustou památek
Rhodos - krásný řecký ostrov se spoustou památek
Rhodos - krásný řecký ostrov se spoustou památek
Rhodos - krásný řecký ostrov se spoustou památek
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné hned bych jelaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nebola som, ale chystám sa
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem byla v Faliraki,z počátku se mě pláže taky nelíbily,pak jsme si našly své místečko.
Hodně mě překvapilo jak byli řekové v obchodech i v restauracích k nám příjemní.I řidiči se k sobě chovali ohleduplně,sice se mě zdálo,že vládne chaos,ale vše s úsměvem.
Lindos krásné,zajímavé a zvláštní městečko,doporučuji.
Obrázek uživatelky
profil
hned tam chciSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
bych se tam taky ráda podívalaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Košík