Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Skanzen - Rožnov pod Radhoštěm

19. 10. 2012 | Vaše tipy

V Moravskoslezském kraji je spousta míst k vidění a já bych Vám chtěla představit jedno z nejzajímavějších a nejkouzelnějších a to je skanzen v Beskydech v Rožnově pod Radhoštěm.

Skanzen v Rožnově je největší a taky nejstarší skanzen v celé střední Evropě. K vidění je tu přes sto domků a různých staveb dob minulých, které jsou rozdělené na tři úseky - Dřevěné městečko, Mlýnská dolina a Valašská dědina.

Od dětství jsem tento skanzen navštívila už několikrát a pokaždé mám skvělé zážitky a těším se na další návštěvu. Chci říct, že se Vám toto místo nikdy neokouká.

Skanzen byl založen již roku 1925 sourozenci Jaroňkovými. Pojďme si ale popsat úseky, ze kterých je skanzen utvořen.

Skanzen Rožnov pod RadhoštěmDřevěné městečko 

Je to vůbec nejstarší, ale taky nejnavštěvovanější areál v celém skanzenu. Probíhají zde zejména různé akce a festivaly, např. folklórní a různé řemeslné. Máme zde mnoho obchůdků a suvenýrů, kde můžeme zakoupit opravdu skutečné poklady a zajímavé věcičky, např. různé vařečky, valašské frgále a klobásky a další.

Mlýnská dolina

Ta je zase areálem nejmladším a nejnovějším. Otevřena byla v roce 1982. Máme tady funkční technické stavby hlavně na vodní pohon. V průběhu prohlídky uvidíte i ukázky toho, jak všechno kdysi fungovalo a to je velice zajímavá zkušenost. Jsou to stavby - valcha, mlýn a pila. Také tu máme výstavu různých dopravních prostředků z Valašska. Prohlídka tohoto areálu je vždy s průvodcem.

Valašská dědina

Ta má taky jedno nej a to, že je vůbec nejrozsáhlejším a největším areálem z celého skanzenu. Máme tady různé valašské usedlosti, hospodářské stavby, mlýn, kovárnu, školu a další. Pasou se a nebo zde pobíhají různá domácí zvířata. A v průběhu roku se zde koná taky mnoho akcí.

Vstupné do skanzenu je celkem příznivé, pro dospělé vyjde vstupenka na 180,- Kč, pro děti na 130,- Kč a je zde i možnost rodinného vstupného, které činí 360,- Kč.

Tento tip na výlet je výborný pro celou rodinu i s dětmi a kočárky. Sice je to trošku větší a namáhavější procházka, ale to je dobré pro zdraví. Podívejte se na přiložené fotografie a určitě Vás to naláká ke skvělému výletu.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Skanzen - Rožnov pod Radhoštěm:

Skanzen - Rožnov pod Radhoštěm
Skanzen - Rožnov pod Radhoštěm
Skanzen - Rožnov pod Radhoštěm
Skanzen - Rožnov pod Radhoštěm
Skanzen - Rožnov pod Radhoštěm
Skanzen - Rožnov pod Radhoštěm
Skanzen - Rožnov pod Radhoštěm
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek i fotky Smajlík Jedeme do Beskyd koncem září, a budeme tam týden. Teď plánujeme, co všechno si nesmíme nechat ujít. Kromě spousty chození a relaxování v krásné přírodě, chceme navštívit právě Skanzen, a nedaleký pivovar Radegast v Nošovicích. Doufám, že počasí nám bude přát Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
JE TO KRÁSNÉ MÍSTO NA VÝLET
Obrázek uživatelky
profil
Krásný článek, krásné fotky.
Naprosto souhlasím, skanzen se nikdy neokouká. Byla jsem tam jako dítě několikrát. Příští rok bych tam chtěla s klukama. Naposledy jsem tam byla, když byl staršímu rok, a to už je dávno.
Obrázek uživatelky
profil
je moc hezké město a kdo nebyl ve skanzenu, jako by nebyl. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles