Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Středočeský zámek Konopiště

3. 01. 2013 | Vaše tipy

V létě se mi naskytla příležitost podívat se do středočeského zámku Konopiště. Vůbec  jsem netušila, jak zámek vypadá, co od návštěvy očekávat. Zámek mě velmi překvapil a odcházela jsem doslova ohromená.

Barokní zámek pochází ze 14. století a hlavně je znám jako obydlí rakouského následníka trůnu Františka Ferdinanda´Este a jeho rodiny. František je takovým „patronem“ Benešova, od něhož je zámek vzdálen pár kilometrů, což dokazuje například skvělé pivo, které se v Benešově vyrábí.

V prvním prohlídkovém okruhu můžete spatřit reprezentační pokoje, které se nacházejí v jižním křídle zámku. Téměř všude, kam se podíváte, máte možnost vidět vystavené lovecké trofeje Františka Ferdinanda. Ten byl velice vášnivým lovcem a kvůli svému koníčku podnikal i mnohé cesty do zahraničí, což dokazují i četné fotografie na zdech zámku.

středočeský zámek KonopištěDruhý prohlídkový okruh zahrnuje návštěvu severního křídla zámku a zároveň nejstarší místnosti zámku. Jedná se o kapli sv. Huberta, apartmá zvané „Kronprince“, alkovnu, knihovnu, kuřácký salónek a taky něco, co byste na zámku vážně nečekali – výtah, který se nachází v lovecké chodbě.

Když si koupíte vstupenku na třetí okruh, dostanete se do soukromých komnat. Je zde samozřejmě ložnice Františka Ferdinanda a jeho manželky Žofie Chotkové. Měli společnou ložnici, což v té době bylo velmi neobvyklé a dokazuje to, že se velmi milovali. Také máte možnost spatřit krásně vyzdobené salóny s fotkami rodiny a soukromou jídelnu. Dále navazují pokoje dětí – Žofie, Maxmiliána a Ernesta, jejich hernu, kde jsou vystaveny krásné kresby malé Žofie, pokoje vychovatelů a hudebního salónu. V tomto okruhu můžete vidět i šaty, které měla na sobě Žofie Chotková při atentátu.

Pokud vás prohlídka a výklad unaví, můžete si odpočinout ve zdejším parku. Při odpočinku na lavičce se můžete kochat krásnou zahradou, v níž se procházejí pávi, a pokud budete okouzleni jako já a nebudete mít i dost, můžete se ještě podívat do skleníků. 

Kacenka272 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Středočeský zámek Konopiště:

Středočeský zámek Konopiště
Středočeský zámek Konopiště
Středočeský zámek Konopiště
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
krásný zámek, krásná zahrada Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný zámek i okolí, dříve jsem tam chodila téměř denně, teď už tolik času nemám, ale aslespoň 2x za rok zámek navštívím.
Obrázek uživatelky
profil
je opravdu krásný. Byli jsme tam loňského roku s klubem důchodců. Moc mě mrzelo, že nás odmítli vzít na třetí okruh. Byl nás plný autobus a na prohlídku třetího okruhu brali maximálně po 10ti lidech. Byli jsme na druhém okruhu, prohlédli si skleník a důkladně celý park. Všem se zájezd moc líbil, i oběd v zámecké restauraci byl super. Zájezd jsem měla na starosti a jen mě mrzelo, že jsme si museli objednat rezervaci a zaplatit za ni 700 Kč + vstupenky + autobus + vstup do skleníku.Vyšlo to dost draho.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Musí tam byť naozaj krásne.
Určite by som si rada prezrela nielen zámok, ale aj park a skleníky.
Obrázek uživatelky
profil
Moc mě mrzí, že jsem tam ještě nebyla. Snad se mi podaří napravit to. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek