Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tunisko - živá učebnice dějepisu

24. 05. 2009 | Vaše tipy
Tunisko je křižovatka památek - najdete zde francouzskou, španělskou, tureckou, berberskou, byzantskou, římskou, fénickou i arabskou vzpomínku na minulost.

Ráda bych vám představila malebné rybářské městečko a přístav Mahdia.

Toto městečko leží na úzkém proužku poloostrova a je chráněné silnými hradbami. Svůj název dostal od Fatimovců v roce 916, v překladu to znamená "Vyvolenec boží". Přes městskou bránu Skiffa El - Kahla se dostanete do staré části města - Medina. Již od časného rána tu žije místní tržiště - suk. Tento trh probíhá každý den a můžete zde nakoupit koření, olivy, zeleninu, ovoce nebo čerstvé ryby. Navíc jednou měsíčně bývá tento trh rozšířen o oblečení, boty, koberce a různé ozdůbky. V poslední době se toto místo rozrůstá o hotely, obchůdky se suvenýry a o kavárny. Je to škoda - tato starší část města pak přichází o své tajemné kouzlo.

Tunisko - živá učebnice dějepisu
Jižně od starého města je starý rybářský přístav, který se proslavil nálezem potopené řecké lodi s nákladem mnoha uměleckých předmětů.

 

Káva a alkohol

I okolo přístavu najdete spoustu kaváren, kde můžete ochutnat silnou, hořkou a opravdu černou kávu. Za ochutnání stojí místní víno Chateaux Mornag, které je opravdu výborné. Pokud stojíte o suvenýr v podobě alkoholu nebo cigaret, doporučuji zakoupit až na letišti ve freeshopu.

 

Tajemno

Na nejzazším výběžku poloostrova se nachází tajemstvím opředený Hřbitov námořníků. Většina místních obyvatel byli námořníci - proto ten název. Na pevnině se nachází zbytky starověkých hradeb a zrestaurovaná starobylá pevnost El Kebir, které spolu s mahdijským majákem z moře dodávají tomuto místu mrazivý nádech.

Pokud jste ještě Tunisko nenavštívili, vřele doporučuji městečko Mahdia. Jednak není to "klasický" turistický cíl a místní obyvatelé nejsou ještě tolik "zkaženi" turistickým ruchem. Lidé jsou zde příjemní, prodejci se nesnaží prodat za každou cenu a taxikáři nebo číšníci se vás nesnaží každou chvíli okrást.

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to určitě v posledních letech velká turistická destinace,ale jsou tam opravdu místa,která jsou nádherná a ještě doposud skryta před turisty





























Obrázek uživatelky
profil
Moje loňská dovolená byla právě v této neobyčejné zemi. Je sice chudá, ale lidé jsou milí a vstřícní. Moc se mi tam líbilo a já konkrétně jsem tam pociťovala nejvíce tu Francii.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles