Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajeďte si na výlet do Štramberka!

21. 06. 2009 | Vaše tipy

Štramberk je město, které se nachází v okrese Nový Jičín, poblíž města Kopřivnice. Leží v malebné krajince podhůří Beskyd v samém centru Štramberské vrchoviny na svazích Zámeckého kopce.

Městečko je známo mnohými památkami. Budete-li stoupat ke zdejší dominantě města - zřícenině hradu Štramberk, cestou vás určitě povede mnoho krámků, kde prodávají voňavý cukrářský výrobek „Štramberské uši“, perníkové kornouty  plněné nejrůznějšími náplněmi, která se tady  pečou už dlouhá staletí. 

Zajeďte si na výlet do Štramberka!Nejzachovalejší část zříceniny hradu Štramberk, z 13. století je 40 m vysoká kameninová věž, „Štramberská trúba“, která slouží od roku 1903 jako rozhledna. Když  zdoláte přibližně 166  dřevěných schodů, dostanete se na rozhlednu, která láká návštěvníky svým krásným výhledem po okolí. Sídlí tady také muzeum Zdeňka Buriana ilustrátora knih o pravěku.

Malebné městečko Štramberk nabízí také mnoho lákadel, většina domů je zde zapsána v seznamu kulturních památek. Mezi nejhezčí patří určitě štramberská Zlatá ulička, tyto domy jsou unikátem zdejší lidové architektury. Některé domy jsou až 300 let staré a také stále obydlené. Mezi velice pěkné patří náměstíčko, které zdobí stará kašna,  jako pozůstatek starého pivovaru.

V městečku je také spousta dalších zajímavých památek. Ve starém vápencovém lomu se nachází Botanická zahrada a arboretum. V lomu je spousta různých skalek,  jezírek, kamenný labyrint a taky známá jeskyně Šipka. Dále se tady nachází mini ZOO, kde můžete shlédnout mnoho akvarijních a terarijních zvířat. Mezi městy Štramberkem a Kopřivnicí stojí rozhledna Bílá hora.

Město Štramberk určitě stojí za zhlédnutí svými zajímavými památkami a ochutnávkou výborného cukrářského výrobku zvaného štramberské uši.                                                                                                            

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezký tip...
Obrázek uživatelky
profil
znám a doporučuji... a výborné štramberské uši...
Obrázek uživatelky
profil
o botanické zahradě arboretu jsem nevěděla.
Obrázek uživatelky
profil
určite by to stálo zato
Obrázek uživatelky
profil
Napsala jste milý článek a hned mám chuť se do Štramberku vypravit, žádné slohové cvičení, ale hezká pozvánka.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles