Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestujeme po Egyptě – Sedm tipů pro milovníky dobrého jídla a pití

11. 08. 2009 | Praktické rady

Do Egypta se běžný návštěvník vypraví především kvůli známým památkám a slavným a vyhledávaným muzeím. Ale vy byste možná rádi svou návštěvu něčím ozvláštnili. Co takhle ochutnávkou tradičních egyptských jídel a nápojů. Ale jak si v široké nabídce nejrůznějších hotelů a restaurací vybrat? A které speciality jsou ty pravé, egyptské? Na co bychom určitě neměli zapomenout? Pojďte a poučte se s námi!

1. Ochutnejte tradiční egyptskou kuchyni a místní speciality, k nimž patří molokhia (tmavě zelená polévka z listů rostlin podobných špenátu, podávaná s kuřecím nebo králičím masem) nebo maaši (vinné listy nebo zelenina plněná rýží, případně mletým masem). Kromě tradičních jídel si můžete v restauracích pochutnat i na moderních obměnách oblíbené klasiky.

Cestujeme po Egyptě – 7 tipů pro milovníky dobrého jídla a pití2. Okuste čerstvý chléb. V některé z pekáren, které najdete takřka všude, ochutnejte „eš baladi“’ nebo „boasomat“, které většina Egypťanů kupuje každý den. Pokud toužíte po typickém pokrmu, zakousněte ke chlebu ještě bílý sýr a pár oliv nebo datlí.

3. Dejte si skleničku. Egypt patří k nejstarším civilizacím a víno se tu vyrábělo už 2 600 let před Kristem. Dnešní Egypt se může pochlubit několika „domácími“ odrůdami, které se pěstují na vinicích u Alexandrie a zpracovávají nejmodernější technologií.

4. Dopřejte si egyptské sladkosti. Objednejte si dezert v restauraci, nebo si kupte nějakou lahůdku v některé z vynikajících egyptských pekáren. Mezi klasické egyptské zákusky se řadí basbousa a kanafa nebo pečený dezert známý jako Om Ali (Aliho matka) – lahodná kombinace šlehačky, těsta, rozinek, mandlí a pistácií.

5. Kupte si pečené sladké brambory od pouličních prodejců. V zimě vás na ulicích Káhiry nebo Alexandrie určitě zasytí a navíc jsou zdravé a chutné.

6. V egyptských džusových barech si objednejte šťávu. Jsou to obvykle malé podniky s bílými dlaždicemi a celoročně se v nich podává datlová a třtinová šťáva. Podle sezónní nabídky můžete v létě okusit ještě šťávu z manga, guavy nebo granátového jablka, na podzim z granátového jablka a během měsíce ramadánu osvěžující tamarindové a mléčné nápoje.

7. Pokud zůstanete jako mnozí Egypťané dlouho vzhůru, můžete si dát pozdní noční jídlo v některé z jídelen s nepřetržitým provozem.

Čtěte také:

Egyptská kuchyně - Pohled do historie

Průvodce egyptskou kuchyní – národní pochoutky a speciality

Průvodce egyptskou kuchyní – pochoutky ze zeleniny, masa a ryb

Průvodce Egyptskou kuchyní – nápoje a dezerty

Umění stolování v Egyptě

 

Cestujeme po Egyptě – Sinaj a Rudé moře

Cestujeme po Egyptě – Krásy pouště

Zdroj: Egypt travel
Foto: Foto: Bertrand Gardel  Hemis.fr

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ich sladkosti fakt nemajú chybu
Obrázek uživatelky
profil
ich sladkosti fakt nemajú chybu
Obrázek uživatelky
profil
ich sladkosti fakt nemajú chybu
Obrázek uživatelky
profil
teraz si na to počkáme
Obrázek uživatelky
profil
jj taky jsem viděla pár mnou nepoživatelných kombinací
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles