Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestujete v zimě rádi a láká vás venkovní koupání a odpočinek?

25. 10. 2017 | Evropa
-Komerční sdělení-

Pak právě pro vás máme zajímavý tip, kvůli kterému navíc nemusíte cestovat přes půl světa…

Podzim je v plném proudu a příchod zimy na sebe nenechá dlouho čekat. Zatímco někteří s nadšením vytahují lyže, další si chtějí raději zavzpomínat na léto a i během zimních měsíců si dopřát venkovní koupání. Termální jezero Hevíz nacházející se od našich hranic jen pár hodin cesty autem i v zimě láká na teplotu vody od 23 do 25 °C bez ohledu na to, že venku právě leží sníh nebo mrzne. Samotné městečko pak poskytuje svým hostům služby vysokého standardu a vedle koupelí v termálním jezeru či termálních bazénech přímo v lázeňských domech a hotelích, si můžete vybírat i z bohaté nabídky léčebných terapií a wellness služeb, vychutnat si skvělé jídlo, ať už z mezinárodní kuchyně či zvolit něco typicky maďarského a zapít to lahodným vínem z místních egregyských vinic. Vskutku originální program na zimu, co říkáte?

jezero HevízHévíz  v předvánočním období


Pokud se rozhodnete Hévíz navštívit ještě v předvánočním období, pak by vás mohlo zajímat, že se zde budou o víkendech konat hudební koncerty, těšit se můžete na hudbu klasickou stejně jako vánoční koledy v podání dětí i dospělých. A pak samozřejmě nesmí chybět vánoční trhy, které je možné navštívit v průběhu celého prosince, otevřeno je každý den od 13.00 hodin. A co na takovém vánočním trhu naleznete? Svátečně vyzdobené prostranství s tradičním vánočním stromem, stánky s tradičním vánočním zbožím, které doplní místní pochutiny. K hlavním symbolům maďarských vánočních trhů patří klasika s pečenou klobásou, jitrnicemi, kyselými okurkami, paprikou, s takzvaným pompošem, což je jakási „maďarská pizza“, svařeným vínem a hlavně dobrou náladou.

Maďarské Vánoce


Stejně jako u nás patří i v Maďarsku Vánoce k nejvýznamnějším svátkům roku. Druhý svátek vánoční, tzn. 26. 12. se navíc v Maďarsku slaví svátek sv. Štěpána, který je jmenovcem zakladatele Maďarska a tak se není čemu divit, že pro Maďary jsou Vánoce svátkem nejen církevním, ale doslova celonárodním.

Mimochodem víte, co se v Maďarsku jí na Štědrý večer?
Štědrovečerní hostina se zahajuje oplatkem s medem a česnekem, aby i v dalším roce zůstali všichni zdraví. Následuje tradiční halászlé, což je rybí polévka, která musí být patřičně pikantní. Potom přichází na řadu smažená ryba s bramborovým salátem. Večeři bývá zvykem zapít dobrým vínem, nejlépe z vlastní úrody.

Více o Hévízu na www.heviz.hu/cz/hevizske_jezero


jezero Hevíz















Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestujete v zimě rádi a láká vás venkovní koupání a odpočinek?:

Cestujete v zimě rádi a láká vás venkovní koupání a odpočinek?
Cestujete v zimě rádi a láká vás venkovní koupání a odpočinek?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nádhera...to by se mi líbilo...bohužel...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka