Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Četnické humoresky se vracejí na obrazovky

16. 12. 2010 | Televizní tipy

Na své si přijdou příznivci seriálu Četnické humoresky. Česká televize ho v repríze vysílá od 3. ledna 2011. Mimořádně úspěšný seriál režisérů Antonína a Pavlíny Moskalykových natočený v brněnském studiu České televize mohou diváci sledovat každé pondělí ve 20 hodin na ČT1.

 

            Reprízy se dočkají všechny tři 13dílné řady Četnických humoresek, které byly natočeny v letech 1998 až 2007. Diváci tedy uvidí kompletních 39 dílů. Znovu se tak mohou vrátit do období první republiky mezi členy brněnské pátrací stanice, kteří řeší mnohdy závažné, nezřídka ale i úsměvné kriminální případy. Ústřední postavou celého seriálu je Karel Arazím, zpočátku štábní strážmistr, později praporčík a vrchní strážmistr v podání Tomáše Töpfera. Jeho pravou rukou je Béďa Jarý ve skvělém podání Ivana Trojana. Z dalších členů pátračky uveďme například herce Petra Kostku, Zdeňka Junáka, Jana Apolenáře, Aleše Jarého, Jana Grygara, Martina Slámu, Františka Švihlíka či Erika Parduse.

            V seriálu, natáčeném převážně v Brně a na jižní Moravě, ale také na Vysočině či na Ukrajině,  se vystřídalo několik stovek herců. V hlavních ženských rolích to byly například Alena Antalová jako Arazímova přítelkyně a později manželka, ruská herečka Olga Krasko, Zdena Herfortová, Libuše Šafránková, Vlasta Peterková nebo Andrea Elsnerová. V jednotlivých epizodách diváci viděli Jiřinu Bohdalovou, Zuzanu Bydžovskou, Terezu Brodskou, z herců pak Pavla Zedníčka, Ondřeje Vetchého, Ivana G´veru, Marka Vašuta,  Lukáše Vaculíka a spoustu dalších. V náročném dobovém seriálu účinkovalo několik tisíc komparsistů, byly ušity či zapůjčeny stovky dobových kostýmů a tisíce rekvizit. Za zmínku jistě stojí i čtyřnohé hvězdy, tedy služební vlčák Argo a Arazímova zrzavá psí kamarádka jezevčice Kikina (rodinný pes Antonína Moskalyka).

            U zrodu seriálu stál jeden z nejzasvěcenějších znalců předválečného československého četnictva, policejní rada pplk. JUDr. Michal Dlouhý. Jeho námět pak do scénářů zpracovali Miloš Fedaš, Josef Souchop, Pavlína Moskalyková, Antonín Moskalyk, Petr Zikmunda Drahoslav Makovička. Devětatřicet dílů seriálu Četnické humoresky vznikalo téměř deset let. Během natáčení třetí řady režisér Antonín Moskalyk na v roce 2006 zemřel. Natáčení  se pak ujala jeho dcera Pavlína.

            Četnické humoresky patří k mimořádně úspěšným seriálům České televize. Za rok 2005 získaly diváckou cenu TýTý.


Zdroj: Česká televize

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Četnické humoresky se vracejí na obrazovky:

Četnické humoresky se vracejí na obrazovky
Četnické humoresky se vracejí na obrazovky
Četnické humoresky se vracejí na obrazovky
Četnické humoresky se vracejí na obrazovky
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
četnické humoresky u nás vítězí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to zábavné
Obrázek uživatelky
profil
Tak Humoresky máme natočený, není problém si je pustit kdykoliv .......Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jj, tento seriál sleduje celá rodina
Obrázek uživatelky
profil
Některé díly mám koupené na DVD a občas na ně koukám. Podle mě je to jeden z nejlepších seriálů za posledních dvacet let.
Skvělé obsazení, příběhy výborné, výborná režie. Není tomu co vytknout.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles