Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chce to šťávu, ale čerstvou!

20. 10. 2008 | Krása

Pití zeleninových a ovocných šťáv má dlouhou tradici a nejenže potěší naše chuťové pohárky, ale může vylepšit i různé zdravotní problémy, dodat tělu energii a při dodržení jistých pravidel také pomoci při očistě organismu.


Šťávy obsahují vysoký podíl vitamínů, minerálů, enzymů a dalších biologicky aktivních a zdraví prospěšných látek, které se liší podle použitých plodů.

Někdo se může zeptat, jaký je rozdíl, když sním například celou mrkev, nebo vypiji jenom šťávu z ní? Účinky spočívají v tom, že čerstvou šťávu organismus strává během několika minut, a tak může téměř beze zbytku využít vitamíny, minerály a hlavně enzymy v něm obsažené, které jinak trávením celého plodu získává velmi složitě, dlouhodobě a se ztrátami. To ocení hlavně lidé nemocní, kteří potřebují rychle načerpat energii, a malé děti, jejichžorganismus sijistě neumí poradit s vlákninou; šťávy se ale hodí pro všechny jako součást zdravé stravy.

chce to šťávuBIČ NA STRES - smíchejte 2dl borůvkové a 1dl pomerančové šťávy, 2 lžíce karotkové šťávy a 2dl vody. Můžete doplnit kostkou ledu a přidat pár čerstvých borůvek. Působí proti stresu lépe než antidepresiva!
ŽIVOTABUDIČ - smíchejte 1dl šťávy z červené řepy, 1dl mrkvové šťávy, 2 lžíce citronové šťávy, špetku zázvoru, 2dl vody a pomalu upíjejte. Ideální při oslabení organismu, při nachlazení nebo jako vzpruha po vyčerpávajícím dnu.



Zde jsou některé druhy zeleniny a ovoce, z nichž se šťávy nejčastěji připravují a jejich působení na organismus:
Brokolice
- léčí žaludeční vředy, chrání organismus před rakovinným bujením, snižuje riziko onemocnění srdce a cév, zejména u žen po menopauze
Celer - detoxikuje organismus, udržuje správnou hustotu krve a lymfy, působí na vylučování kysličníku uhličitého z těla, zlepšuje průduškové a plicní potíže, vyživuje krev.
Petržel - jedna z nejsilnějších šťáv, nemá se pít sama najednou ve větším množství než 30-60 gramů, ale má se smíchat se šťávou z jiné zeleniny, je důležitá pro látkovou výměnu kyslíku, správnou funkci nadledvinek a šťítné žlázy, udržuje pružné cévy, posiluje močové cesty.
Zelená paprika - prospívá vlasům a nehtům, posiluje a čistí slzné a mazové kanálky. Má kladné účinky při kolikách, bolestech břicha a plynatosti.
Ananas - má mimořádně vysoký obsah enzymu bromelainu, který podporuje metabolismus bílkovin ; snižuje krevní tlak a rozpouští usazeniny v cévách, působí protizánětlivě, uvolňuje svalové napětí, a pomáhá při redukci váhy.
Borůvky - zmírňují záněty, hojí sliznice, ovlivňují krvetvorbu, regenerují zrak, zlepšují vidění ve tmě, omlazují a dodávají energii, uklidňují nervy.
Grapefruit - posiluje imunitní systém, podporuje produkci hormonů, je podpůrným prostředkem při žilních onemocněních, nachlazení, zlepšuje trávení a látkovou výměnu, pomáhá při redukci nadváhy.

Jahody - ideální proočistnou kůru, dodávají energii, posilují imunitní systém, působí na krvetvorbu, snižují krevní tlak, posilují vlasy, kosti a kůži, říká se o nich, že jsou afrodiziakum

Pomeranče - dodávají životní energii, odstraňují nedostatek soustředění, posilují imunitu a vazivové tkáně, zlepšují kvalitu vlasů, působí proti krvácení z nosu, podporují redukční diety.


V dnešní uspěchané době je více než důležité myslet na své zdraví, a šťávy jsou ideálním prostředkem, jak dát tělu super zdravou "injekci".


Veru
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Máme rádi čerstvou šťávu,ale třeba červená řepa je moc zdravá .Ale chce to pořádný odšťavňovač.Ty malé si neporadí.
Obrázek uživatelky
profil
je to tak,čím více tím lépe!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Tak a manžel má ode dneška-pomeranče každý denSmajlíkSmajlík-trpí krvácením z nosu-Pěkný článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles