Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chcete odjet na dovolenou? Kde to teď stojí za to?

2. 06. 2017 | Praktické rady
Po období chladna a dešťů si konečně můžeme užívat teplé počasí a volný čas na čerstvém vzduchu. Mnozí z nás se pomalu, ale jistě začínají těšit na léto a plánovat čas dovolených. Pokud milujete moře a teplo, ale nebaví vás tisíce turistů na plážích a u památek, vydejte se na dovolenou mimo hlavní turistickou sezónu. V mnohých letoviscích už nyní rtuť teploměru běžně stoupá nad 25 °C. Když vyjedete k moři nyní, užijete si volné pláže a v klidu obejdete zajímavé památky. Kam se vydat?

Hřejivé sluneční paprsky nám již nyní ¨dovolují odložit po dlouhé době teplé svršky a teploty se drží stabilně na příjemných hodnotách. I v Evropě panují v tuto dobu příjemné podmínky. Slunce prohřívá řadu měst zejména na jihu a západě Evropy, proto je nyní čas na jejich návštěvu.

Nespornou výhodou je, že pokud se vydáte na dovolenou do těchto zemí s předstihem, ještě než začne hlavní sezóna ve většině evropských destinacích, nebudete se mačkat na plážích ani u památek s ostatními turisty. Pokud nejste rodiči školou povinných dětí, pak vám v cestě do zahraničí ještě před letními prázdninami nic nebrání.

dovolená u mořeStatistiky prodejů cestovních kanceláří ukazují, že obliba předsezónních dovolených u Čechů roste. Hlavním důvodem jsou pro většinu z nás finance – ceny zájezdů mimo hlavní sezónu bývají nižší řádově o tisíce korun. Ušetřit můžete nejen při nákupu, ale také při utrácení v místě rekreace. Přímo na místě jsou totiž levnější služby i ceny běžného zboží, které bývají v době čilého turistického ruchu nadsazené. Na pláži, u hotelového bazénu nebo ve frontách na pokladny u památek narazíte na mnohem méně lidí. Koneckonců, plusem bývá také příjemné počasí na pomezí jara a léta. Ne každý holduje letním pařákům, kdy je vedro k zalknutí a pobyt na slunci je spalující. Mnozí si rádi vychutnají příjemné teploty do 30 °C, které jsou vhodné na koupání i opalování, ale zároveň nehrozí, že vás nesežehne sluneční žár.

Španělsko, Itálie, ale také Kypr či Řecko


Dobrým příkladem zemí, kam je možné se nyní vydat,  je geograficky i finančně dostupná Itálie, Španělsko či Portugalsko. Teploty by se bez problémů měly vyhoupnout přes příjemnou dvacítku a počet deštivých dnů bude výrazně nižší než v předchozích měsících. Nyní je vůbec jedno z nejhezčích období v roce na Kypru. Všechno krásně kvete a hýří barvami. Počasí je velmi teplé v denních maximech přes 30 °C, v noci se pak trochu ochladí zhruba na 14 °C.

Ideální dovolenkové podmínky nabízejí i Čechy oblíbené řecké ostrovy. Ovšem pozor, ne všechny. Týká se to jižněji umístěných ostrovů. Rhodos, Kréta, Kos či Santorini jsou téměř ideální. Rtuť teploměru ukazuje až 26 °C, v denních maximech i 29 °C. Všechno krásně kvete a můžete si užívat všudypřítomnou svěží zeleň, než vegetaci spálí slunce. Déšť tu v těchto měsících téměř neznají. Říká se, že třeba na Rhodosu svítí slunce 330 dní v roce. Kréta je o něco chladnější, avšak svěžejší než v průběhu léta. Naopak na koupání a opalování není ještě  vhodné Korfu, Lefkada či Zakynthos, kde sice také bují v tomto období vegetace, ale teploty dosahují maximálně 23 °C.

Zdroj: Ferratum


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
využíváme také ceny před sezonou nebo po sezoně..jsme senioři..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles