Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chcete oživit interiér? Vsaďte na kusové koberce

18. 05. 2017 | Moderní bydlení
Máloco umí tolik zútulnit a oživit domov jako bytové textilie obecně. U kusových koberců, které ukončily mnohaletou nadvládu celoplošných variant, ani nemluvě. Jsou dostupné v nesčetném množství typů lišících se barvou, materiálem i velikostí. Pokud máte pocit, že váš byt nutně potřebuje osvěžení, zkuste jej doladit kobercem a hned bude vypadat jinak.

Co se týče podlah současných českých domácností, na celé čáře vyhrávají laminátové a dřevěné plovoucí krytiny. Výjimkou v interiérech nebývá ani linoleum či velkoformátová dlažba, které zažívají comeback a vracejí se v modernější podobě. Jsou ale přeci jen místa, kde můžeme postrádat hřejivý povrch, který tyto krytiny nemají. Typicky jde o místo u konferenčního a jídelního stolu, v koupelně nebo u postele. Kusové koberce jsou ideálním řešením, jak byt zateplit a domov udělat ještě útulnějším. Kromě toho dobře plní hned několik funkcí. Tlumí hluk, mají výborné izolační vlastnosti, pohlcují prach a nečistoty, jsou příjemné na došlap a dokonce pomáhají zlepšovat akustiku v místnosti. V neposlední řadě koberec plní i estetickou funkci a je skvělým doplňkem do každého domova. Některé místnosti jako by ani nebyly bez této textilie úplné.

Chcete oživit interiér? Vsaďte na kusové koberceTrendy vs. koberce

Současný trh s bytovým textilem nabízí nespočet možností, záleží na individuálním vkusu. Volit můžete mezi přírodními a syntetickými materiály a všelijakými rozměry. Koberce se dnes dají pořídit i na míru. Stejně jako u oblečení nebo nábytku, podléhají i koberce každý rok módním trendům, které určují barvu, velikost i materiál. Nic nemůžete pokazit výběrem tlumených barevných tónů. Zemité odstíny jsou nadčasové a budou vždy trendy, ovšem nepatří právě mezi originální a neotřelou volbu. Zkuste se namísto toho odvázat a sáhnout po něčem výraznějším. Může se jednat o vícebarevný kousek, výrazný grafický vzor či zajímavý motiv. Takový kousek rázem povýšíte na dominantní prvek v pokoji, který vám dokáže zvednout i náladu nebo dodat potřebnou energii.

Kam je umístit a jak je sladit

Dobrá zpráva je, že koberce se dají využít prakticky bez omezení. Můžete je umístit, kam je libo. Rohožky využijete na chodbě nebo v předsíni, praktické předložky v koupelně a v ložnici či obýváku v podstatě kdekoliv. Hodí se zvlášť k sedací soupravě nebo posteli, abyste mohli z vyhřáté postele spustit nohy rovnou na něco měkkého a teplého. Co se týče kombinování s ostatními prvky v interiéru, vždy vypadá dobře, když je sladíte s dekorativními polštářky, přehozy, dekami nebo závěsy. Stylově se také dobře doplňují s dekorativním předměty, vázami, mísami apod. Vzhledem k tomu, že jde o samostatné kusy textilie, je vhodné pod „kusovky“ umístit protiskluzovou podložku pro větší bezpečí.
 

Zdroj, foto: Koberce Trend


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
uvažuji o koupiSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles