Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chcete se naučit anglicky zábavně a rychle? Zkuste počítačové hry!

5. 09. 2015 | Výchova
Znalost cizího jazyku je dnes již téměř nezbytností a pro výkon řady povolání není výjimkou dokonce ani požadavek na dva i více cizích jazyků. Naštěstí studium jazyků již nemusí nutně znamenat jen sezení v knihách a poslech audionahrávek. K dispozici jsou mimo jiné také počítačové hry, které jsou pro studium jazyků jako stvořené – a to dokonce takové, které zdaleka nenajdete v sekci vzdělávacích.

Specializované výukové hry

Pro studium jazyků podobnou formou jako je ta učebnicová nabízí trh několik výukových her založených obvykle na přiřazování výrazů k odpovídajícím obrázkům, rozšiřování slovní zásoby pomocí grafiky, spojování výrazů s odpovídajícími definicemi a podobně. V tomto případě jde spíše o určité herní výukové materiály proměněné například z papírové formy do digitální, která však může být především pro děti lákavější – zejména pokud pokroky a správná řešení přinášejí odměnu.

Chcete se naučit anglicky zábavně a rychle? Zkuste počítačové hry!Jednoduché hry jsou skvělým startem

Skvělou volbou ale může být úplně jakákoliv jednodušší hra, pokud ji hrajete v cizím jazyce. Princip hry obvykle pochopíte i bez pokynů, zároveň ale cizojazyčná slova a věty budete mít často před očima a jednoduše je dostanete do povědomí. Konverzovat se sice touto cestou nenaučíte, je to ale skvělý způsob jak si zvyknout na orientaci v cizojazyčném prostředí a naučit se alespoň několik málo slovíček do začátku.

Tematické hry

Pokud zvládáte základy vybraného jazyka, pak je chytrým tahem rozšíření slovní zásoby v některé z oblastí, kterou považujete za užitečnou, potřebnou, nebo vás prostě zajímá či baví. Nabídka je téměř nekonečná a na své si přijde každý. V rámci her můžete třeba nakupovat, starat se o mazlíčky, stavět a vybavovat domy, tvořit mezilidské vztahy, pěstovat zeleninu, vařit nebo vést restauraci.

Vyberte si tedy podle vlastního vkusu to, co vás zajímá, a pusťte se do hraní v cizím jazyce. Pochycení slovíček je téměř jisté, zejména pokud hrajete dlouhodoběji.
Pokud máte možnost výběru, sáhněte v tomto případě raději po hrách, ve kterých jsou nejen psané pokyny, ale i mluvené slovo v daném jazyce. Procvičíte si poslech a lépe pochytíte výslovnost.

Adventury a RPG hry pro pokročilé

Jestli vás rozšiřování slovní zásoby nenadchlo a raději byste se zaměřili na porozumění obsahu, sáhněte po adventurách, kde na základě dialogů a používání věcí usilujete o dosažení cíle. Adventury často pracují s běžnými prostředími a postavami, proto i používanou slovní zásobou potěší a budou užitečné. Alternativou jsou také RPG (Role Playing Game) hry, kde se stejně tak vžíváte do role hrdiny plnícího své poslání, ovšem hry bývají dynamičtější a prostředí často fiktivní, takže slovní zásoba již není tolik využitelná pro praxi. Stěžejní je ale tak či tak vždy motivace, díky které vás hraní buď dlouhodobě nadchne a přinese i výsledky ve zlepšení cizího jazyka, nebo naopak skončí nezájmem. Proto berte hraní her v cizím jazyce hlavně jako oddech s příjemným bonusem a vybírejte jen to, co vás doopravdy baví.

Zdroj: Herni.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles