Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chcete snížit prašnost v bytě a zvlhčujete vzduch? Děláte radost roztočům!

9. 05. 2011 | Moderní bydlení
Pokud jde o naše zdraví, jsme většinou velmi opatrní na vše s čím přijdeme do styku a případně čemu sebe a své děti vystavujeme. Pokoušíme se hlídat jídelníček, alespoň trochu sportovat, dostatečně spát, nekouřit, nestresovat se a najít si čas pro relaxaci.
Našemu zdraví však mohou výrazně uškodit i naše domácnosti, ve kterých trávíme spoustu času, tedy konkrétně všudypřítomný prach. Ten na nás může mít negativní vliv už případě, že se úklidu věnujeme méně často než dvakrát týdně. Pokud sdílíme domácnost s astmatikem či alergikem, měli bychom uklízet ideálně denně.

Pro astmatika či alergika může být jemný prach dráždivý a zatěžující už druhý den po úklidu.
rýma, alergie, astmaV dobré víře vedle úklidu také často zvlhčujeme vzduch, zvlášť ve větších městech s větší prašností a suchým vzduchem. Tyto zvlhčovače nám ve výsledku mohou paradoxně naopak uškodit. Vlhké prostředí totiž dělá dobře prachovým roztočům, kteří v našich domácnostech rozsévají agresivní alergeny ve formě fekálií, vývržků a natrávené potravy. Právě tyto alergeny mají na svědomí astma, alergie, chronickou rýmu, záněty kůže, ale například i poruchy spánku či zhoršování atopického ekzému. Přičemž astma se při dlouhodobém vystavování alergizujícímu prostředí může postupně vyvinout také u zdravého člověka, a to i v pozdějším věku.

Tvorbě prachu se bohužel nedá zabránit. Pokud chcete mít doma nejen uklizené, ale i zdravé prostředí, tak je potřeba vytvořit takové podmínky, které prachovým roztočům znepříjemní život a výrazně omezí jejich výskyt. Taková opatření se skutečně vyplatí. Už jen v jednom gramu prachu se totiž vyskytuje zhruba 1500 – 5000 roztočů. Každý roztoč pak vyprodukuje neuvěřitelných 2000 částeček výkalů. Je to přibližně 200x více exkrementů, než je jeho váha.

Jak ale prachové roztoče v bytě likvidovat?

Základem je samozřejmě častý úklid. Vysoce účinným řešením pro likvidaci roztočů jsou pak UV-C lampy. Ty veškeré škodlivé patogeny bezpečně zlikvidují - ničí strukturu DNA roztočů, takže se nemohou rozmnožovat a když se o to pokusí, tak hynou. Tyto UV-C lampy jsou zabudovány do vybraných robotických vysavačů a během úklidu vyzáří dávku, která zlikviduje až 99% roztočů a bakterií. Zneškodnění roztoči, jejich výkaly a natrávená potrava jsou odsáty a setřeny antistatickým mopem, takže se nemohou vířit a dostat se do plic a do styku s pokožkou. UV lampaDíky zničené DNA se nemohou následně množit v odpadní nádobě ani v prachovce. Navíc je desinfekce UV-C zářením jediným způsobem, jak udržet koberce a podlahy nejrůznějších materiálů hygienicky čisté bez užití agresivních prostředků

Robotický vysavač navíc zvládne uklízet každý den a to i v době vaší nepřítomnosti. Je tedy asi tou nejvýhodnější variantou i s ohledem na fakt, že nejzdravější úklid je ten, u kterého nejste. V průběhu vysávání se totiž ten nejjemnější prach či bakterie můžou dostat přes plicní sklípky až do krevního oběhu a poškozovat organismus. Každodenním úklidem navíc výrazně snížíte prašnost a šíření roztočů ve vašem bytě.


Čtěte také další články o robotických vysavačích a úklidu:

Alergikům vylepší život i každodenně uklizený byt. To se však snadno řekne.
Mít domácího mazlíčka a zároveň čistý byt? Jde to!



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a člověk si myslí,že zas dělá něco dobře
Obrázek uživatelky
profil
četla jsem do doby než na mne vyskočila fotka s vysavačem
Obrázek uživatelky
profil
Jedno mi na těhle stránkách vadí, a to že tu nikdo neodděluje komerční prezentaci a PR od standardních redakčních a čtenářských příspěvků.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles