Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chilli, tequila a sombrero: jak zažít zajímavou dovolenou v Mexiku

5. 06. 2018 | Amerika
Mexiko vás okouzlí bohatou historií, množstvím památek, fantastickým štiplavým jídlem, temperamentní hudbou a nádhernými plážemi. Ať už se rozhodnete pro klasickou dovolenou na pláži nebo pro poznávací zájezd s nabitým programem, nudit se určitě nebudete. V Mexiku je co dělat po celý rok.

Která místa byste v Mexiku určitě měli navštívit, aby byla vaše dovolená nezapomenutelným zážitkem?


Cancún

Luxusní nepřeplněné pláže, vynikající služby, 18-jamkové golfové hřiště, podmořský život, plavání s delfíny, množství restaurací, mayské ruiny z 12. století přímo v hotelu, palmové háje – takové all inclusive pohodlí vám nabízí moderní letovisko, které vyhoví i těm nejnáročnějším turistům.

Chilli, tequila a sombrero: jak zažít zajímavou dovolenou v MexikuTeotihuacán

Teotihuacán znamená v překladu „Místo bohů“ a patří mezi nejvíce navštěvované památky v Mexiku (a také je na seznamu UNESCO). Legenda říká, že byl vytvořen Měsícem a Sluncem: podle těchto nebeských těles se jmenují dvě obrovské pyramidy, které zde najdete. Jejich záhadný vznik a zánik je pro archeology dosud záhadou. Vychutnejte si mystickou atmosféru tohoto místa a projděte se Ulicí mrtvých, po které za dávných dob chodili Aztékové.

Palenque

Palenque také najdeme na seznamu UNESCO a je to místo, které určitě třeba vidět. Poznejte mayskou kulturu a navštivte komplex vzájemně propojených budov, spleť paláců, věží, nádvoří a schodišť. Poznejte slavnou Pyramidu nápisů, která je vysoká až 23 metrů.

Oaxaca

Během svého putování Mexikem byste rozhodně neměli vynechat toto město, považované za nejkrásnější v Mexiku. Kromě architektonických památek, jako jsou například Bazilika Nuestra Seňora de la Soledad či Kostel Santo Domingo, kde se mísí prvky indiánské a barokní, stojí za to navštívit místní trhy a vychutnat si z první ruky pestrou mexickou kulturu. Kromě tradičních ručně vyráběných oděvů zde natrefíte i na gurmánské speciality, jako jsou smažené kobylky.

Tulum

Tulum je známým turistickým střediskem s množství hotelů, krásnými plážemi a ideálními podmínkami na potápění a pozorování exotických druhů ryb. Kromě toho zde najdete mayské ruiny od roku 1 200 n.l., a to přímo na břehu moře. Navštivte palác El Castillo na vysokém útesu, Velký palác, schovaný za hradbami či Chrám fresek.

Chichén Itzá

Další lokalita ze seznamu UNESCO a významné naleziště mayské architektury. Najdete zde pyramidu, jejíž schodiště jsou orientované na čtyři světové strany. Má devět stupňů a je vysoká až 30 metrů. Navštivte observatoř El Caracol, podívejte se na posvátnou studnu Cenote a největší hřiště v Mexiku, určené pro míčové hry.

A na závěr několik zajímavých faktů, které jste možná o Mexiku nevěděli …

V Mexiku na nachází nejmenší sopka na světě, která má výšku jen cca 14 metrů.

V hlavním městě Mexiko City můžete každou neděli navštívit muzeum zcela zdarma. Platí to pro většinu muzeí ve městě – a je jich tam více než 160!

Horká čokoláda, kterou si rádi vychutnáváme i u nás, pochází právě z území Mexika: byla totiž posvátným nápojem starých Aztéků. V Mexiku je čokoláda velmi populární součástí kuchyně a to i v netradičních kombinacích – vyzkoušejte mexické kuře s čokoládovou omáčkou a chilli a přesvědčte na vlastní kůži o tom, že Mexiko je země kontrastů!

Ještě stále váháte, zda je Mexiko pro vás ta pravá destinace? Pojeďte s námi na poznávací zájezd do Mexika a poznejte tuto zemi, kde v říjnu končí období dešťů (nejsou to monzunové lijáky, pak je obloha většinou modrá, vody Karibského moře i Tichého oceánu jsou vyhřáté na teplotu okolo 30 stupňů a po vydatných deštích bude krajina ještě několik týdnů svěží a zelená.

Zdroj, foto: FIRO-tour


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Chilli, tequila a sombrero: jak zažít zajímavou dovolenou v Mexiku:

Chilli, tequila a sombrero: jak zažít zajímavou dovolenou v Mexiku
Chilli, tequila a sombrero: jak zažít zajímavou dovolenou v Mexiku
Chilli, tequila a sombrero: jak zažít zajímavou dovolenou v Mexiku
Chilli, tequila a sombrero: jak zažít zajímavou dovolenou v Mexiku
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
krásné, ale tuze daleko Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles