Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chlad, který napomáhá zdraví i kráse

30. 12. 2013 | Krása
I kdyby vám pojmy jako kryokomory, kryosauny či kryolipolýza nic neříkaly, určitě znáte metodu otužování, o které nás učili jak doma, tak ve školách. Jde o techniku, jak si posílit imunitní systém, a tím preventivně zabránit zimnímu nachlazenía efektivněji bojovat proti teplotním výkyvům okolí.

Principy léčení chladem převzaly i firmy využívající tyto poznatky ve svých zařízeních apřístrojích, které efektivně pomáhají zlepšit zdravotní stav, nebo vyřešit problémové partie těla.Není proto divu, že zařízení fungující na principu kryogenní terapie se stávají čím dál populárnější i u široké veřejnosti, zatímco příznivé léčebné účinky jsou v odborných kruzích známé již řadu let.

Kryoterapii, proceduru spojenou s hlubokým mrazem, zajišťují kryokomory a kryosauny, do nichž pacient vstupuje a pobývá pouze po dobu 1-4 minut. Oba přístroje fungují na stejném principu. Kryosauna je však určena zpravidla pro jednu osobu, zatímco kryokomory jsou schopny pojmout více lidí najednou. Teplota uvnitř zařízení je snížena na -120 až -150°C.

Chlad, který napomáhá zdraví i kráseJak je tedy možné, že lidskému organismu tento extrémní mráz neublíží? Kryokomory a kryosauny jsou totiž navrženy tak, že obsahují pouze upravený zkapalněný syntetický vzduch a nedochází tedy k celkovému vnitřnímu ochlazení těla. Zato povrch těla je vystaven prudkému chladu a během několika minut dokáže v těle spustit sérii blahodárných procesů urychlující regeneraci a rehabilitaci. Kryoterapie je zejména vhodná a účinnápři léčbě revmatologických, ortopedických a kožních onemocnění. Po provedení celkové kryoterapie dochází ke zvýšení pohyblivosti kloubů a svalové síly, zmenšení bolesti ipovzbuzení imunitního systému.

Chlazení je také nedílnou součástí saunování, dalšího z oblíbených způsobů, jak posílit obranyschopnost organismu. Ochlazovací fáze střídá saunování a bez toho kroku se nedá dosáhnout kýženého efektu. Právě střídáním tepla a chladu svůj organismus otužujeme a učíme ho reagovat na změny teploty. Po prohřívací fázi je potřeba plíce i pokožku ochladit. Tělo totiž po pobytu v sauně vyžaduje zvýšený přísun kyslíku. Existuje několik způsobů, jak ochladit organismus po prohřívací fázi. Nejmírnější forma ochlazení se provádí prostým pobytem na studeném vzduchu, intenzivnější chlazení můžeme podstoupit v podobě sprchy nebo koupele. Výhodou koupele je okamžitá zástava pocení a pocit celkového osvěžení.

Chlad, který napomáhá zdraví i kráseV poslední době se staly obrovským hitem kryolipolýzy. Jedná se o typ neinvazivní liposukce, která dokáže cíleně redukovat tukové vrstvy v problematických partiích s využitím patentované technologie chlazení. Kryolipolýza zažívá obrovský boom i u nás v oblasti korektivní dermatologie. Oblibu si získala především díky klíčovým výhodám, které nabízí oproti jiným typům liposukce. Technologie kryolipolýzy je unikání tím, že působí pouze na tukové buňky. Tím se vylučuje jakékoli poškození kůže, nervů, cév, či vnitřních orgánů. V průměru každý zákrok má za následek úbytek 20 – 40% tukové vrstvy v ošetřené oblasti a pacienti mohou vidět výsledky již za tři týdny po léčbě. Navíc se po kryolipolýze může pacient ihned vrátit ke každodenní činnosti včetně cvičení.

Nejlepších a nejbezpečnějších výsledků lze dosáhnout s certifikovanými přístroji, jež používá profesionální zdravotnický personál, zatímco napodobeniny mohou přinést nejen velká zklamání, ale i možné zdravotní komplikace, jako jsou například popáleniny kůže či podchlazením orgánů. „Pokud se pacient rozhodne kryolipolýzu podstoupit, měl by si předem zjistit, jaký přístroj klinika používá,“ dodává vedoucí lékařka MUDr. Iva Špaňárová, která kryolipolýzu před lety poprvé představila na našem trhu.

Zdroj, foto: Mediestetik


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Chlad, který napomáhá zdraví i kráse:

Chlad, který napomáhá zdraví i kráse
Chlad, který napomáhá zdraví i kráse
Chlad, který napomáhá zdraví i kráse
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !