Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Chlapi na odstřel i na lásku

8. 05. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Chlapi na odstřel i na lásku
Autorka: Miroslava Besserová
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: duben 2015
Formát: 135 x 206 mm
Vázaná vazba
Počet stran: 160
Cena: 188 Kč

Soubor povídek o mužích, které my ženy v životě potkáváme, úvahy o nich, rozhovory s nimi, i bez nich. Většina z nás narazila na zvláštní exempláře, nebo o nich alespoň slyšela, či před některými stačila včas utéct… Ale kolik z nás si řeklo, že s chlapy je to těžké, ale bez nich ještě horší…

O autorce knihy Chlapi na odstřel i na lásku:


Miroslava Besserová se narodila v Kojetíně 30. května 1946 a s oblibou o sobě říká, že se potom „prošla“ třemi školami. Základní, SVVŠ v Olomouci a pražskou FAMU. Ta poslední se ji prý snažila naučit psát scénáře a jak se správně předvést v roli dramaturga, aby to bylo k uživení, protože její muž Vilém Besser nepatřil mezi oblíbence mocipánů. Tvrdí, že se jejích „pár“ scénářů realizovalo určitě jen náhodou.

Chlapi na odstřel i na láskuPřesto doufá, že ti úplně malí viděli alespoň některé její pohádky (Král a písnička, Malování s princeznou ad.), ti větší netrpěli při sledování Kečupu a marmelády, Vlaštovky před- i porevoluční, dámy se bavily u vysílání Maximagazínu pro ženy, chce věřit, že diváky neurazila ani detektivkami (Poslední zastávka smrt, Opožděná vražda ad.), intelektuálové rádi soutěžili ve znalostech literatury a všichni dohromady sledovali přílohy Televizních novin z divadelních premiér nebo některé dokumenty (Jan Tříska, Jára Kohout, Nadja Paetzold – žena světa, Nadace Olgy Havlové – Výbor dobré vůle) z festivalů divadelních a hudebních (Mezinárodní hudební festival PONTES, Harfové soubory z celého světa na setkání v Praze ad.).

Za víc než třicet let, co se jako vetřelec pohybuje mezi novináři, napsala stovky recenzí, kritik, glos, rozhovorů, nejrůznějších literárních útvarů a také „pár“ knížek. Nemá ráda oslovení spisovatelka. To podle ní byla Němcová… Z dosavadních titulů Miroslavy Besserové jmenujme například: Herci v horoskopech, Hezčí nad všecky je svět herecký, Soukromý život Rudolfa Hrušínského, Bróďa ve vzpomínkách a fotografiích Petra Našice, Vždycky jsem to já (o Jiřím Adamcovi), Život je parádní jízda (o Miroslavu Moravcovi), Nova křížem krážem, nejen Receptář slavných, Snowboarďáci, Laskavý dobrodruh Zdeněk Podhůrský, Jiří Adamec - Štěstí má v popisu práce, Receptář klasických českých Vánoc, Vánoce v kuchyni slavných, Boris Rösner – Život jako divadlo, Klíče k životu, Jan Šťastný – Chlap se sametovým hlasem. Miroslav Moravec – Život je skutečně parádní jízda, Aby nám bylo fajn aneb cvičím tělo i ducha a Martin Dejdar – Hercův úsměv, smích i pláč, Cesty domů (podle TV scénářů), Maturitní srazy radši ne!, Chlapi na odstřel i na lásku.

V současné době pracuje na rukopisu Daniel Hůlka – Diagnóza Blíženec a Jeden večer s nulou, vzpomínka na jejího muže Viléma Bessera.

Tuto knihu Chlapi na odstřel i na lásku koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.


Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj příteli

Jmenuji se Helen Orieme. Chci začít pouto přátelství s vámi, jak jsem četl váš profil, prosím, přijměte mou žádost o přátelství, ujišťuji vás, že se můžete těšit každý den.

Děkuji vám a mají velký den.

Budu vděčný, pokud mi můžete poslat e-mail pro více informací o mně.

(helenorieme99@yahoo.com)

Budu vám, jakmile jsem četl na vás poslat své fotografie

Helena.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles