Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chléb v hlavní roli

29. 11. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Chléb v hlavní roli
Autor: Milena Volfová, Alena Hrbková
Nakladatelství: Smartpress
Rok vydání: 2010
Rozměry: 172 x 240 mm
Počet stran: 176 str.
Cena: 269 Kč

Tato kuchařka vám dokáže, že i z „obyčejného“ chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu u večerního stolu ohromíte.

Poradí, jak upéct chleba, houstičky a další druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – plněné chleby, chléb na sladko apod. Máte-li křupavý, ještě teplý a voňavý chléb, je snadné proměnit jej v pochoutku, stačí jen pár čerstvých surovin…

„Chleba s něčím k večeři“ je pro mnoho zaměstnaných žen způsob, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy. Milena Volfová vám ve své kuchařce dokáže, že i z obyčejného chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu u večerního stolu ohromíte. Poradí, jak upéct chleba, houstičky a další druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – plněné chleby, chléb na sladko apod. A napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek?

chleb-v-hlavni-roliTato kniha vznikla díky souhře tří okolností, které se protnuly ve správný čas:

Nakladatelství Smart Press chtělo připravit knížku, věnovanou jídlu, které chutná snad každému – čerstvému chlebu. Jen vhodnou autorku ne a ne nalézt, protože s Milkou spolupracovali jen při focení jiných kuchařek.
Milena Volfová už dlouho odolávala nátlaku, aby se nevěnovala jen foodstylingu, ale vydala vlastní kuchařku, když má v zásobě tolik skvělých receptů. Odmítala s tím, že nemá dost přitažlivé téma. Až chleba ji zaujal natolik, aby se vrhla do práce. A konečně, Penam, díky jehož podpoře kniha vznikla, se právě rozhodl podobný projekt podpořit. Přípravy se ujal zkušený tým ve složení Milena Volfová (autorka receptů), Alena Hrbková (fotografka) a Lenka Al-Šaríf Nettlová (grafička). Kniha vznikala poněkud netradičně, některé recepty vznikly až během focení nebo na poslední chvíli při přípravě rodinné večeře. Ukázalo se, že z chleba se dá vytvořit tolik receptů, že by se jimi kuchařky naplnily třeba dvě… Do té jediné se tak vešly jen ty nejlepší z nejlepších! Podle čeho jsme je vybírali? Třeba i podle toho, jak rychle po focení chlebová pochoutka zmizela v žaludcích realizačního týmu…

Obsah knihy Chléb v hlavní roli:

- O chlebu 
- Chleby a houstičky (např. Rozmarýnové housky)
- Toasty a sendviče
- Pomazánky
- Chuťovky a rychlovky
- Sladkosti
- Chléb ve světě
- Chlebové speciality a netradiční chleby (např. Lososový koláč)
- Vaříme z chleba


O autorkách:

Milena Volfová je jednou z nejlepších foodstylistek u nás. Pracuje pro časopisy (začínala v Praktické ženě, pak Apetit, Marianne a Marianne Bydlení, Elle), podílela se na přípravě kuchařek Jitky Rákosníkové, Kluků v akci, S Italem v kuchyni, je i „dvorní foodstylistkou“ nakladatelství Smart Press. Kuchařka o chlebu je její knižní prvotinou – a hned v ní ukazuje, jak bohatou má sbírku báječných, chutných a snadných receptů.

Alena Hrbková patří k nejlepším českým fotografům jídla. Fotí ho pro reklamu (časopis řetězce Albert), pro časopisy (Apetit, Elle, Marianne a Marianne Bydlení, Můj dům a další), nafotila i mnoho kuchařek (kuchařky Jitky Rákosníkové, kuchařka restaurace Kampa Park, Kluci v akci, nyní nová kniha Zdeňka Pohlreicha „Prostřeno bez servítků“, 12 knih pro německý knižní trh). Vytvořila také fotografie pro několik kuchařek nakladatelství Smart Press (Biokuchařka Hanky Zemanové, edice Jídlo jako lék).


Tuto knihu Chléb v hlavní roli koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Smartpress.

PetraC
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Chléb v hlavní roli:

Chléb v hlavní roli
Chléb v hlavní roli
Chléb v hlavní roli
Chléb v hlavní roli
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
manžel není pekař,ale rád peče chleba a na pečení máme horkovzdušnou troubuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík musím ho trochu obmedziť
Obrázek uživatelky
profil
dobrý název knihy.
Obrázek uživatelky
profil
Peču chléb v pekárně a jíme ho i suchý.To se nedá srovnat s chlebem z obchodu.Také nám žádný chleba nezbyde.Můžem si udělat celozrný a nebo žitný a vždy je chutný.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles