Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chodidla pomáhají léčit

2. 07. 2018 | Péče o tělo
Chodidla nás nosí celý život, z tohoto důvodu bychom se měli o ně dobře starat. Napětí z celého těla se koncentruje v nohou, zejména v chodidlech, a mnoho zdravotních problémů je spojeno s jejich špatným stavem. Péče o chodidla přináší pocit lehkých nohou, zvýšenou pohyblivost, úlevu od bolesti (nejen chodidel) a mnohem lepší stabilitu a rovnováhu.

- Přestože jsou vaše nohy vystaveny po celý den obrovské námaze, často jim nevěnujete dostatek péče. Proto není překvapivé, že po hodinách chůze či stání pocítíte únavu a nohy začnou bolet. Velká zátěž na nohy je opravdovým problémem pro krevní oběh nohou, může způsobovat únavu či bolest nohou, natékání kotníků nebo křeče. Pevná a pružná chodidla a šlachy zvyšují vaší stabilitu a spojují nás s léčivou energií země. Pravidelnou masáží chodidel je uvolníte, odstraníte únavu a „těžkost“, zlepšíte krevní oběh i proudění životní energie a také podpoříte orgány a jejich správné fungování. Dobré prokrvení je důležité, neboť aktivuje samoléčivé síly těla, odbourávají napětí, energetické blokády a bolest.

Postupujte takto: promněte si dlaně, aby se v nich vytvořilo teplo a zaktivizovala energie. Prsty obou rukou masírujete celá chodidla, jeho horní i spodní stranu, celou klenbu. Masáž nohou může být jen velice krátká, kdy při nanášení krému promasírujete a pořádně prohnětete chodidla, ale můžete ji protáhnout i na celé nohy a zastavit se až na hýždích.

Masírujete směrem k srdci, nevynechávejte ani mízní uzliny v tříslech. Zlepšíte tak proudění lymfy, ulevíte pocitu těžkých nohou a zároveň pomůžete pokožce v boji proti celulitidě. Skvělých výsledků dosáhnete masáží i v závěru dne.

- Nepříznivý vliv na krevní oběh a na proudění energie má nepohodlná, těsná obuv. Je nutné vyhýbat se botám, které nás tlačí a způsobují na chodidle otlaky a mozoly, či jsou těsné. Vyzkoušejte jednoduchý cvik na regeneraci chodidel, položte chodidlo na měkký míček, alespoň minutu po něm přejíždějte dopředu a dozadu. Totéž zopakujte i s druhým chodidlem. Chodidla se prokrví, a ulevíte napětí a únavě chodidel.

- I prosté držení chodidel skýtá teplo a uklidňuje, odstraňuje únavu a uklidňuje, zvláště pokud jste rozčilení. Je to jednoduché: vezměte do svých rukou chodidlo a držte ho. Je přínosem přínosem zejména pro lidi, kteří prožili náročný pracovní den nebo mají zaměstnání, při kterém musí stát.

- A jak ještě pečovat o svoje  chodidla? Připravte si lázeň na nohy a dopřejte si koupel chodidel. Taková koupel na závěr dne nám pomáhá odstranit negativní energii, kterou jste během dne nashromáždili. Voda dokáže skrze chodidla vytáhnout spoustu energetických nečistot. Naplňte velkou mísu teplou vodou do výše kotníků, přidejte sůl pro koupel nohou (na výběr je celá řada produktů), obě nohy ponoříte asi na 5 minut do vody a vychutnejte si uklidňující pocit. Nohy vyndejte a osušte je. Koupel navíc uvolňuje a osvěžuje unavená a pálící chodidla. Pravidelná koupel nohou harmonizuje a léčí a je doporučována zejména lidem, kteří žijí pod tlakem a jsou ve stresu.

- Chůzí naboso po nerovném povrchu člověk automaticky uvolňuje reflexní zóny, které se nacházejí na plosce chodidla. Tím, že člověk kdysi chodil bosý, měl dostatek stimulace na tzv. reflexních bodů. Současný civilizovaný člověk nechodí bos ani v létě, dokonce i když jede na dovolenou k moři, bere si na pláž sandály, aby ho kamínky nedráždily. Tím se ale připravuje o přirozenou stimulaci chodidel. A nejde jen o stimulaci, ale také o uzemnění. Když člověk vstoupí bosou nohou na zem, přebytečná negativní energie se odvede do země, člověk se zklidní a je vyrovnanější.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !