Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chorvatsko - Podgora

28. 07. 2010 | Evropa
Chtěla bych Vám nabídnout místo, kde prožijete krásnou dovolenou společně se svými dětmi. Je to již sedm let, co jsme poprvé vyrazili na zahraniční dovolenou. Cílem našeho pobytu byla Střední Dalmácie-městečko Podgora.

Toto přímořské letovisko se nachází pod skalním masívem Biokovo, na které jsou pořádány výlety, protože z nejvyššího místa tohoto pohoří - Svatý Jura, je ten nejúžasnější pohled na západ slunce, který si nenechá ujít snad žádný návštěvník tohoto malého, ale přesto velice upraveného městečka.

Pláž se táhne po celé délce městečka, ale je tu myšleno i na ty, kteří maí  rádi klid a svoje soukromí. Je tady též spousta zátok, do kterých se mohou uchýlit samotáři, kteří nechtějí být rušeni. Je tady také nuda pláž, ale ta je hned ve vedlejším městečku na samotném konci. Pláž je obklopena krásnými, vzrostlými palmami, pod které se člověk může schovat, když už je teplo příliš velké. Na plážích jsou bezplatné sprchy a převlékárny. Vstup do vody je pozvolný, takže lze využít i pro rodiče s malými dětmi. Je zde zákaz koupání psů.e

Pro mládež, ale nejen pro ni, je tu připravena spousta atrakcí, jako je jízda na banánu, na gumách, let padákem, jízda na vodním skútru a mnoho dalších.V těchto místech je voda průzračná. Krásný pohled se nám naskytne, když se položíme na lehátko a stačí odplout jen opravdu pár metrů a díváme se pod hladinu, kde pod námi pluje hejno černých rybiček, nebo jsou vidět krásné kameny. Nemusíme být od břehu daleko a vidíme tu podmořskou krásu. Jestliže Vás už omrzelo povalování se u moře, je tu možnost výběru z několika nabídek typu na výlet.

Můžete si vybrat například celodenní výlet do Národního parku Krk, kde je
opravdu krásná příroda, nebo na výlet lodí Fischpiknik, dále mají v nabídce večerní prohlídku Makarské, kdo miluje jízdu na raftu, může si zajet do Omiše, kde je sjízdná řeka Cetina na raftu, který Vám bude zapůjčen. Vše jsou to nezapomenutelné zážitky, které stojí za to opravdu vidět, či si je prožít na vlastní kůži. My jsme třeba měli možnost při výletě lodí potkat delfína na volném moři. Byl to pro mě velký zážitek.

Život pro místní obyvatele začíná večer, kdy už sluníčko tolik nepálí.Na pěší zóně najdeme spoustu obchůdků, jenž nám nabízí zboží, kterým po návratu
domů zcela jistě potěšíme své blízké. Jsou zde různé restaurace a bary, kde nám namíchají báječné alko i nealko koktejly. Mají tady mnoho stánků se zmrzlinou, kde mají tak 20-25 druhů výborné zmrzliny. Toto městečko má i své nákupní středisko Studenac, takže když nám něco náhodou dojde, můžeme nakoupit právě zde. Už z dálky Vás láká vůně pekařských výrobků, které zde prodávají také na mnoha místech. Otevřeno mají od brzkého rána do pozdního večera. Městečko má též svoji banku, kino a pro turisty důležitou poštu.

Přesvědčila jsem Vás o krásách této oblasti? Tak neváhejte a vyražte třeba
zítra. Nevadí že nemáte sehnané ubytování, vše si obstaráte v místě pobytu, protože na příjezdu čeká spousta těch, kteří vás rádi ubytují. Jsou to lidé příjemní a hlavně pohostinní.

Hezkou dovolenou všem.


RUMI1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je opravdu hezká,nám se tam také líbilo
Obrázek uživatelky
profil
informace souhlasí,je tam nádherně....
Obrázek uživatelky
profil
moc a moc krásně popsané a vylíčené krásy úžasného prostředí Podgory!!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
určitě doporučuji a nebudete zklamaní
Obrázek uživatelky
profil
Byla jsem tam,před pár lety,ale je tam opravdu krásně.Určitě bych neváhala a jela znovu.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles