Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chřipka ... mrcha

25. 12. 2009 | Vaše příběhy

Tak už si pro mě zase přišla. Mrcha jedna, nákaza zlořečená. Začalo to decentním kýchnutím do hedvábného kapesníčku v pondělí večer, a teď, několik dní poté, ležím s mastnou ofinou připlácnutou na zpoceném čele a odřeným rudým knírem pod nosem a kleju. Pokaždé, když mě sklátí nemoc, vyslechnu si od své maminky celou symfonii výčitek o mé neschopnosti užívat vitamíny a zdržet se kontaktu s epicentry nákazy.

Epicentrem nákazy jsou zejména kolegové v práci s šátky kolem krku, a pak obchodní domy. Tak se jim schválně zkuste vyhnout, když dojíždíte do práce v centru autobusem a jediným zdrojem obživy je místní obchoďák a podezřelý čínský bufet, který je epicentrem bůhví čeho dalšího.

Faktem však zůstává, že každé jaro a podzim se stávám epicentrem nákazy já a každé jaro a podzim trávím dlouhé hodiny v přeplněné čekárně svojí praktické lékařky. Moje praktická lékařka je velice nepraktická paní, která bojuje s počítačem jako lev, ale ne vždy vítězně.  A tak se seance v čekárně běžně protáhnou na několik dlouhých a často dramatických hodin, takže k doktorce chodím už pár let s batůžkem, jako na celodenní výlet. Dneska jsem dorazila jako devatenáctá, zdvořile jsem se uklonila osmnácti párům očí, usadila se vzorně na volné místo, vybalila dvě knihy a zabředla do čtení. Nepřečetla jsem ani dvě věty a na rameni mi přistála tučná ruka postarší dámy. "Pani, musíte si přeci zjistit, kdo je poslední!" sdělila mi káravým tónem a zbytek čekárny souhlasně zamručel. Aha, pořádek musí být. I takové čekání má svá pravidla! Na chvíli mě přepadlo dovádivé nutkání polemizovat s tlustou paní, že poslední jsem rozhodně já, ale osazenstvo čekárny mělo evidentně smysl pro humor jako zřízenec pohřebního ústavu.

"Kdo je tady poslední?" zachraptěla jsem bez většího zájmu a odhrnula ofinu z horečkou zpoceného čela. "Poslední jsem já!" prohlásila tatáž boubelatá paní a spokojeně se zavrtěla v sedačce.

Čekárna si oddychla, že byl nastolen pořádek, a všichni se pustili do svých aktivit. Začetla jsem se, rýma mi pískala v uchu. V čekárně najednou nastal rozruch. Odhlédla jsem od knihy, a zjistila jsem, že hlavním aktérem jsem já. Všechny oči byly upřené na mou usmrkanou maličkost. Baculatá paní na mě zlostně sykla: "Tady ten pán se právě ptal, kdo je tady poslední!" a ukázala na chlapíka sedícího před obrovským plakátem na mast proti hemeroidům. Chvíli jsem nechápavě civěla a snažila se rozkódovat skutečnou podstatu hry na posledníčka. "Já jsem poslední!", pronesla jsem tiše to, co se ode mě očekávalo, a znovu se začetla. Čekárna s uspokojením vzdychla a zavládlo ticho.

Můj knižní hrdina vedl zrovna vášnivý dialog se svou vysněnou bohyní, když se čekárnou ozval zvučný hlas: "Kdo je tady poslední?" "Já jsem tady poslední!", pronesla jsem otráveně a automaticky, aniž bych odhlédla od knihy. To, co způsobila moje prostinká věta v nacpané čekárně se dá přirovnat k apokalypse. Pán s hemeroidy se prudce vztyčil, udeřil se pěstí do hrudi a vykřikl: "Já jsem tady poslední!".

Paní s pletacími jehlicemi přestala plést a vykřikla zoufale: "To je hrůza, to je hrůza!". Nově příchozí muž s hlasem hajného pronesl zmateně: "Tak kdo je tady vlastně poslední? Jsem z toho jelen!" Tlustá paní se vymrštila ze sedačky, vztyčila ukazováček a opovržlivě ukázala na můj nos: "To se zeptejte tady tý!" Zmateně jsem si otřela čelo a pronesla něco o tom, že je opravdu možné, že po mně ještě přišel pán od hemeroidů a že to vlastně tak moc nesleduji. Čekárnou se nesla vlna pohrdání nad mojí tupostí. Napadlo mě, že by se situace dala jednoduše vyřešit putovním nalepovacím papírkem s nápisem "já jsem poslední", který by si posledníček potupně přilepil na čelo.

     Hru na posledního jsem každopádně absolutně projela. Uprostřed druhé knihy mě sestra zavolala dovnitř. Moje nepraktická lékařka se vynořila za obrovským stolem a zeptala se mě obligátně: "Co Vám je?" a "Co na to chcete?" A já jsem obligátně odpověděla: "Zánět dutin" a "Antibiotika" a pak jsem věčnost čekala, než to všechno naťuká a uloží do počítače.

     Když jsem opouštěla ordinaci, v čekárně kulminovala hádka o pořadí čekajících a malé děcko usilovně vřeštělo nad tou strašlivou tragédií. A za všechno můžou vitamíny! A tak ti slibuji svatosvatě, moje milá maminko, že budu polykat celý rok céčko a zdržovat se kontaktu s epicentry nákazy, hlavně se všemi čekárnami.


Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to bezvadně a vtipně napsáno, úsměvné líčení.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já to řeším tak ,že se vdycky slušně zeptám kdo přišel přede mnou a je to.Naše paní doktorka to vyřešila tím,že bere jen na objednávku a kdo přijde neobjednaný tak musí čekat.Pokud to je akutní tak ráno zavolám a sesta mi řekne v kolik mám přijít-nechává si pro tyto případy volná místa.je to bez dlouhého čekání ,bez hádek a kupy nemocných a kašlajících pacientů.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle