Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chůze - nejpřirozenější a nejefektivnější pohyb

3. 11. 2010 | Fitness

Nejpřirozenějším a nejefektivnějším pohybem je chůze, která přispívá ke zvýšení energetického výdeje a tím i k hubnutí. Když zařaďíte chůzi co nejvíce do své každodenní činnosti, mohou to být buď pravidelné delší procházky nebo cesta z práce pěšky místo přepravy hromadnými dopravními prostředky nebo občas vyjdete schody místo toho, abyste použili výtah, uvidíte, že se budete hned cítit lépe. 

 

Nordic walking

Poslední dobou jsou v oblibě sportovní aktivity založené na běžné chůzi, při které se používají speciální hole, které jsou podobné holím na běžky. Tento sport můžete provozovat celý rok, a to kdekoliv na čerstvém vzduchu, v jakémkoliv věku i výkonnosti, protože si lze výkon přizpůsobit vlastní fyzické zdatnosti. Chůze s holemi představuje vhodné zapojení pohybového aparátu a svalů, dochází k uvolnění horní části těla a odlehčení nosných kloubů. Tepová frekvence se při chůzi nachází v oblasti, ve které se dlouhé hodiny můžete cítit dobře a přitom je spotřeba energie velmi vysoká. 

 

Při chůzi je zapojeno více jak 600 svalů, což je asi 90 procent všech svalů v těle. Bohužel většina lidí neujde denně více než jeden kilometr, proto stoupá nadváha lidstva a problémy s kloubním aparátem. Mnoho lidí s nadváhou těžko hledají odvahu k tomu, aby začali třeba běhat, ale chůze nebo nordic walking mohou bez problémů provozovat, aniž by jim to činilo nějaké potíže a problémy. S pomocí holí jsou namáhány svaly celého těla a klouby dolních končetin jsou odlehčeny. 

 

Priessnitz walking

Priessnitz walking je chůze podobná nordic walking, ale rozšířená o dechová cvičení, při níž dochází k ochlazování horních a dolních končetin a tím zvýšení imunity a prokrvení organismu. Pro lidi s nadváhou je třeba volit takový sport, aby nebyl nadměrně zatěžován jejich oběhový a dýchací systém, ale také pohybový aparát. 

 

A pokud chcete udělat ještě něco pro zdraví, je dobrá chůze naboso. Účinky chůze naboso jsou - 

látková výměna dostane potřebnou stimulaci, napětí psychické - emoce a starosti uvolní Matka Země, vybije se také elektrický náboj, který vzniká neustálým pobytem mezi plastickými hmotami bez uzemnění, zvýší se imunita a studené nohy začnou příjemně hřát a je v nich cítit pocit svěžesti. Chůze naboso je nejlepší prevence proti nemoci, slouží k udržení stálého zdraví.

 

Ať si zvolíte v rámci svých možností jakýkoliv sport, běžnou chůzi, nordic walking nebo priessnitz walking, neberte to jako nutné zlo k redukci nadbytečných kilogramů, ale snažte se, aby vám tato pohybová aktivita přinášela odreagování od celodenního shonu a starostí, jen tak docílíte k vysněnému cíli a i přesto, že redukce váhy nebude vysoká, jak jste si představovali, tak investujete do svého zdraví a to přece stojí za to.

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Aj ja sa snažím veľa chodiť pešo a je to naozaj prospešné.
Obrázek uživatelky
profil
ale aj do schodovSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
kam nezajizdi zadny autobus, auto se bojim ridit, potom mi ukradli 2 kola hned za sebou, tak mi nezbyvalo, nez chodit pesky. Byla jsem stihla, cestou do prace nebo do mesta si krasne vyvetrala hlavu. Pak jsem se prestehovala, zacala jezdit autem. Mam 10kg nahore a na ty sve nucene prochazky v desti, ve snehu, vzpominam v dobremSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
chodim veľa a prospieva mi to ozaj
Obrázek uživatelky
profil
Můj oblíbený sportSmajlík. Přítel dostane hole na vánoce Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles