Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chůze - nejpřirozenější a nejefektivnější pohyb

3. 11. 2010 | Fitness

Nejpřirozenějším a nejefektivnějším pohybem je chůze, která přispívá ke zvýšení energetického výdeje a tím i k hubnutí. Když zařaďíte chůzi co nejvíce do své každodenní činnosti, mohou to být buď pravidelné delší procházky nebo cesta z práce pěšky místo přepravy hromadnými dopravními prostředky nebo občas vyjdete schody místo toho, abyste použili výtah, uvidíte, že se budete hned cítit lépe. 

 

Nordic walking

Poslední dobou jsou v oblibě sportovní aktivity založené na běžné chůzi, při které se používají speciální hole, které jsou podobné holím na běžky. Tento sport můžete provozovat celý rok, a to kdekoliv na čerstvém vzduchu, v jakémkoliv věku i výkonnosti, protože si lze výkon přizpůsobit vlastní fyzické zdatnosti. Chůze s holemi představuje vhodné zapojení pohybového aparátu a svalů, dochází k uvolnění horní části těla a odlehčení nosných kloubů. Tepová frekvence se při chůzi nachází v oblasti, ve které se dlouhé hodiny můžete cítit dobře a přitom je spotřeba energie velmi vysoká. 

 

Při chůzi je zapojeno více jak 600 svalů, což je asi 90 procent všech svalů v těle. Bohužel většina lidí neujde denně více než jeden kilometr, proto stoupá nadváha lidstva a problémy s kloubním aparátem. Mnoho lidí s nadváhou těžko hledají odvahu k tomu, aby začali třeba běhat, ale chůze nebo nordic walking mohou bez problémů provozovat, aniž by jim to činilo nějaké potíže a problémy. S pomocí holí jsou namáhány svaly celého těla a klouby dolních končetin jsou odlehčeny. 

 

Priessnitz walking

Priessnitz walking je chůze podobná nordic walking, ale rozšířená o dechová cvičení, při níž dochází k ochlazování horních a dolních končetin a tím zvýšení imunity a prokrvení organismu. Pro lidi s nadváhou je třeba volit takový sport, aby nebyl nadměrně zatěžován jejich oběhový a dýchací systém, ale také pohybový aparát. 

 

A pokud chcete udělat ještě něco pro zdraví, je dobrá chůze naboso. Účinky chůze naboso jsou - 

látková výměna dostane potřebnou stimulaci, napětí psychické - emoce a starosti uvolní Matka Země, vybije se také elektrický náboj, který vzniká neustálým pobytem mezi plastickými hmotami bez uzemnění, zvýší se imunita a studené nohy začnou příjemně hřát a je v nich cítit pocit svěžesti. Chůze naboso je nejlepší prevence proti nemoci, slouží k udržení stálého zdraví.

 

Ať si zvolíte v rámci svých možností jakýkoliv sport, běžnou chůzi, nordic walking nebo priessnitz walking, neberte to jako nutné zlo k redukci nadbytečných kilogramů, ale snažte se, aby vám tato pohybová aktivita přinášela odreagování od celodenního shonu a starostí, jen tak docílíte k vysněnému cíli a i přesto, že redukce váhy nebude vysoká, jak jste si představovali, tak investujete do svého zdraví a to přece stojí za to.

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
je to jako droga,chodím kdy to jen jde.Ostře a tak po 10km mi začínají nastupovat kladné endorfiny a pocit blaha.S tyčkama jsem to ale ještě nezkoušela-mám pocit,že by mi za chvíli zavazely...nevím...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
já bych si s těma tyčkama připadala jako cvok Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale když vyjdu schody, cítím se opravdu dost mizerně SmajlíkSmajlík. Chodit na boso chce správný terén - nejlépe louky nebo oblázky - a ten ve městě poněkud chybí Smajlík. Chůze na boso po trávníku mezi psími výkaly mě nějak neláká Smajlík a chůze po asfaltu nohám neprospívá. Jinak chodím ráda Smajlík...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles