Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chystáte se koupit letos dovolenou ve slevě?

16. 08. 2014 | Praktické rady
Letní dovolená je pro většinu českých rodin a jejich rozpočty obrovským zásahem. Rok od roku tak stále více lidí hledá možnosti, jak za tuto položku utratit méně peněz. Této poptávce jdou naproti i samotní prodejci a zprostředkovatelé pobytů. Možností, kde a jak sehnat letní dovolenou za zvýhodněnou cenu nebo s nějakým benefitem zdarma, je mnoho.

Last minute, first minute, slevové servery nebo slevové kupóny. To jsou jen některé z nich. Než se však rozhodnete k samotnému nákupu, měli byste znát pár základních rad, které Vám při hledání a výběru dovolené určitě přijdou vhod. Ne každá sleva je totiž v reálu taková, za jakou se vydává, a ne všechny nabídky jsou seriozní. Připravili jsme pro vás „Desatero prozíravého cestovatele“.

•    Buďte informovaní
– díky nezávislým slevovým vyhledávačům se nemusíte při nákupu slevy cítit jako při nákupu zajíce v pytli. Vyhledávače slev spolupracují jen s prověřenými partnery. Pokud se někdo z nich proviní jakýmkoli neseriózním jednáním, ukončují s ním spolupráci.

Chystáte se koupit letos dovolenou ve slevě?•    Zjistěte si, jaká byla spokojenost ostatních zákazníků – pokud budete vybírat dovolenou na slevovém serveru, využijte nezávislé recenze, ve kterých sami zákazníci hodnotí jednotlivé slevové servery. Dozvědět se tak můžete více nejen o jejich spokojenosti s obsahem slevy, ale třeba i o úrovni komunikace se slevovým serverem.

•    Nedejte na první dojem – zjistěte si, co přesně daná nabídka obsahuje. Nenechte se odradit cenou, která se může zdát vysoká. I taková nabídka stojí za prozkoumání a zejména v případě pobytů se za ní velmi často skrývá šikovně poskládaný balíček hned několika služeb.

•    Vždy si ověřte důvěryhodnost dodavatele slevy – ať už je dodavatelem zlevněného pobytu cestovní kancelář, hotel nebo kdokoli jiný, u každé seriózní nabídky byste měli nalézt informace o jejím dodavateli. Seriózní a kvalitní prodejce je vždy registrovaný v obchodním rejstříku, což si lze jednoduše ověřit na internetu.

•    Nebojte se položit otázku ještě předtím, než uskutečníte samotný nákup. Každý prodejce pobytů by měl být snadno dosažitelný telefonicky i prostřednictvím e-mailu. Položíte-li dotaz, měli byste se dozvědět nejen odpověď, ale i rychlost a úroveň zákaznického servisu.

•    Sledujte diskuze. Do diskuzí se sice převážně zapojují pouze lidé, kteří byli s něčím nespokojeni, z jejich reakcí se přesto můžete dozvědět spoustu užitečných informací. Názory berte však s rezervou. Diskutující osobně neznáte a to, že byli oni s něčím nespokojeni, nemusí nutně znamenat, že se jedná o špatnou nabídku. 

•    Přesvědčte se vždy detailně o podmínkách slevy, ať Vás nic nezaskočí. Obzvlášť pozor si dejte na termíny - délku platnosti slevy, termín, do kterého je potřeba udělat rezervaci, a další důležitá data. Pečlivě si prostudujte také obchodní podmínky dodavatele slevy. V nich můžete nalézt podstatné informace například pro případ reklamace.

•    Uplatněte slevu co nejdříve. Většina nakupujících odkládá uplatnění zakoupeného slevového kupónu až ke konci termínu jeho platnosti. Budete-li jednat stejně, může se zejména u ubytovacích zařízení stát, že ve Vámi vybraném termínu již nebude volná kapacita. Neotálejte proto s uplatněním kupónu a jednejte raději v dostatečném předstihu. V ideálním případě si raději prověřte obsazenost Vámi vybraného termínu ještě před samotným nákupem. 

•    Zjistěte si skutečnou cenu – Častým trikem jsou slevy, které ve skutečnosti žádnými slevami nejsou. Pokud objevíte pobyt za zvýhodněnou cenu, který se Vám bude zamlouvat, ověřte si vždy, za jakou cenu se u jiných prodejců prodávají pobyty s podobnými parametry. Teprve když se ujistíte, že je nabídka opravdu výhodná, pobyt objednejte.

•    Pokud jste již nakoupili a nebyly jste s dodanou službou spokojeni, podělte se o svou zkušenost s ostatními uživateli. Aktivní uživatelský přístup jednou může pomoci i Vám.

Zdroj: Skrz.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zatím máme jen dobré zkušenosti s dovolenou jen v ČR.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles