Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá Žena radí, jak studovat cizí jazyky!

29. 09. 2008 | Technika
Zeptali jste se na vše, co Vám o studiu cizích jazyků zajímá. Níže se dozvíte, kdy začít studovat, jak se učit slovíčka a jak se to s výukou v pozdním věku.

Děkujeme za spolupráci jazykové škole www.studiumONLINE.cz.

A navíc! Pro jednoho z Vás, kdo zaslal dotaz týkající se výuky cizích
jazyků máme dárek - výuku angličtiny na internetu na 1 rok ZDARMA.
Jméno výherce: Soňa T.


Vaše dotazy o učení cizích jazyků:


1. Dobrý den, zajímalo by mě, jakým způsobem je lepší učit děti cizím
jazykům, když každý z rodičů má jiný rodný jazyk? Jestli mluvit každý
svým jazykem, nebo jedním a děti dát raději do jazykové školy a po
nějaké době začít mluvit v běžném životě jazykem jiným?

Odpověď StudiumONLINE.cz: Velice záleží, zda chcete, aby dítě mluvilo jazykem otce i matky, nebo budete některý upřednostňovat, protože s ním komunikujete i mezi sebou - mezi rodiči. Dítě by se mělo jako první jazyk učit určitě ten, kterým se v rámci rodiny mluví a bude mluvit nejvíce. Jinak hrozí, že oba jazyky spojí do sebe a utvoří si svůj vlastní jazyk. Proto bych volil cestu jednoho jazyka a druhý později. Dětský mozek je sice velice vnímavý, ale učení dvou jazyků naráz může vést k potížím s pravopisem a čtením (jiná výslovnost a spelling slov jiných jazyků). A to vycházíme z faktu, že dítě netrpí žádnou vadou řeči nebo lehkými ozkovými dysfunkcemi.

studium cizich jazyků2. Já se chci zeptat, jak se učí rumunština.
Odpověď StudiumONLINE.cz: Jako každý jiný jazyk. Gramatika, slovní zásoba a vše, co daný student potřebuje. Určitě každý jazyk kromě angličtiny a případně němčiny a francouzštiny je v nevýhodě a to z důvodu dostupných materiálů a podkladů. Určitě bude obtížné najít zjednodušenou četbu, doplňkové poslechy, audio učebnic, e-learning apod. Ale dá se pátrat i na cizích trzích a pomoc nabízejí i univerzity v daných zemích. 

3. Mám zájem o výuku angličtiny.Je mi 37let a neumím ani základy.Je
možné se učit po internetu? Děkuji za odpověď!

Odpověď StudiumONLINE.cz: Při studiu po internetu věk nehraje žádnou roli, pokud umíte zacházet s počítačem a máte k němu přístup s internetem, pak je jen na Vás, jakou formu si zvolíte. Můžete využít e-learning nebo přímé studium s lektorem po internetu nebo jen e-mailové lekce....Možností je spousta a při všech se učíte například  z pohodlí domova.

4. Kolikrát týdně se učit, aby to bylo efektivní?
Odpověď StudiumONLINE.cz: Nejlepší je několikrát denně každý den. Na věku nezáleží. V každém věku je třeba opakovat. Takže doporučuji ráno, během odpoledne a k večeru. Lepší je kratší doba a častěji než jednou za týden a sedět nad tím celý den. Je to jako při učení řízení auta, čím vícekrát projedete křižovatku, tím jistěji se v ní budete cítit a budete znát značky, přednosti apod.

5. Proč si nepamatujete slovíčka?
Odpověď StudiumONLINE.cz: Mozek se snaží vytěsnit informace, které nepotřebujeme. Pokud se tedy učíte slovíčka, která pak nepoužíváte, zapomínáte je. Proto je třeba se slovíčka učit v kontextu, aktivně je hned užívat a neustále opakovat. A určitě si vybrat slovíčka, která opravdu potřebujete. Takže učení se postaviček na šachovnici, pokud Vás šachy nezajímají, je krásné, ale věřte, že je zapomenete, dříve nebo později.

6. Jakým způsobem se učit?
Odpověď StudiumONLINE.cz: To je velmi široká otázka a záleží na každém jedinci. Obecně je třeba se učit s chuť, mít motivaci. Pak si najít pravidený čas na studium a pokrýt všechny části studia - poslech, gramatiku, slovíčka, četbu, psaní, mluvení apod.

7. V jakém věku se začít učit cizí jazyk?
Odpověď StudiumONLINE.cz: Začít ve věku, kdy je potřebujete. O věku to není. Ale je jasné, že čím dříve začnete, tím dříve jej budete umět používat. A tím více času na zdokonalování budete mít, neboť jazyk se nikdy nenaučíte, ale budete se jej neustále učit.... A jako dítě nemáte žádné životní starosti a povinnosti, mozek je relativně otevřený novým znalostem apod.
 
8. Můžeme se cizí jazyk učit i v pozdějším věku?
Odpověď StudiumONLINE.cz: Určitě, stačí chuť, motivace, cíl studia...

9. Dobrý den, chtěla bych studovat čínštinu, buď teď, když jsem ještě na gymnáziu, anebo až na vysoké škole(když se nenaplní kapacita). Zajímalo by mne, na jakou vysokou školu mám jít-baví mne jazyky a matematika. Teď je tolik vysokých škol, že se v tom přestávám orientovat. Děkuji moc
Odpověď StudiumONLINE.cz: Kombinace jazyků a matematiky by byla asi nejlepší Vysoká škola ekonomická, která má dobrou kvalitu studia cizích jazyků, dává možnost stáží v zahraničí apod.

10. Mám maturitu z anglického jazyka (rok 1976). Je mi totiž 51 let.
Vloni jsem začala navštěvovat kurza anglického jazyka (1 hodina týdně) a letos pokračuji. Největším problémem je konverzace. Slovíčka si zapamatuji. Píši si takové papírky, kde na jedné straně je anglický výraz a na druhé straně český. Problém mám s konverzací.Vše (gramatiku i slovíčka) si pamatuju, ale dohromady plynně hovořit mi nejde. Zatím nevím co s tím. Vše ukáže čas.

Odpověď StudiumONLINE.cz:
Určitě je dobré číst, číst zjednodušenou četbu ve Vaší úrovni. Vše číst nejlépe nahlas a opakovat některé obraty, fráze a tím se nebát je užívat. A samozřejmě komunikovat - zaplatit si extra konverzační kurz nebo individuální lekce a mluvit, mluvit, mluvit nebo vycestovat do anglicky mluvící rodiny a pod tlakem se rozmluvit.

11. Dobry den, můj dotaz se týká znovuvylovení mých znalostí angličtiny, které zapadly z důvodu dlouhodobého nepoužívání.
Když jsem se seznámila s mým nynějším manželem - rakušanem, hovořili jsme spolu cca 1 1/2 roku anglicky na úrovni středně pokročilý. Absolovovala jsem v průběhu dalších let kurzy němčiny a dále se v ní zdokonaluji. S manželem, rodinou a v práci mluvím německy, čtu casopisy a knihy v nemcine. Pokud chci neco rici v anglictine, derou se mi na jazyk jen nemecka slovicka a nevybavuji si ani zakaldy stavby vet v anglictine. Kdybych se mela zapsat do kurzu anglictiny byla bych asi na urovni falesny zacatecnik. Jak se tedy co nejrychleji dostat ke znalostem, kterymi jsem kdysi vladla a tak abych byla schopna hovorit obema jazyky? Dekuji za odpoved.

Odpověď StudiumONLINE.cz: Otázka je, zda je znalost němčina opravdu již zautomatizovaná a silná, že studium druhého jazyka nebude "bolet". Pak už záleží na časových a finančních možnostech a podle toho začít studovat. Určitě ne skupinkově, ale individuálně, protože se výuka bude řídit Vašimi znalostmi a postupným rozehříváním v daném jazyce. Nicméně zvažte, zda budete druhý jazyk potřebovat. Pokud ano, začněte například četbou nebo poslechem.
 

12. Chtěla bych se zeptat, kdy je nejlepší začít s výukou u malých
(3-letých) dětí a jakou formou? Děku
ji
Odpověď StudiumONLINE.cz: Jakmile jsou děti schopné vnímat a pamatovat si cizí slovíčka a znají dané slovo ve svém rodném jazyce,  pak začněte. Učení by mělo být hrou, soutěží, zábavou s odměnou za každé slovíčko. Kombinujte učení slovíček s obrázky, kreslením, zpíváním, básničkami, ohybovou aktivitou apod....

13. Dobrý den, zajímalo by mě zda opravdu fungují produkty jako je
magická angličtina, založené jen na poslouchání? případně jak? Děkuji za odpověď.

Odpověď StudiumONLINE.cz: Osobně si myslím, že pokud by takto zázračně fungovaly, všichni se tak učíme všechno a všichni všechno umíme. Můj osobní názor je, že je o jen jedna z forem, dobře marketingově zpracována a prodána za nemalé peníze. Zkuste, vyzkoušejte a uvidíte. Zázraky ale rozhodně nečekejte.

14. Dobrý den, přistupuje se k výuce cizího jazyku jinak, začíná-li se
jej člověk učit jako 50ti letý? Děkuji

Odpověď StudiumONLINE.cz: Jsou osoby, kterým je 50 a mají myšlení mladší než osoba ve věku mnohem mladším. Takže nejde o věk, ale o celkový pohled na daného studenta. Určitě je lepší individuální výuka, která tyto aspekty dokáže reflektovat. Obecně se liší tempo, témata, forma výuky....



Čtěte také o bezplatné možnosti využití programu TESTUJ:
Procvičujte si anglickou slovní zásobu ZDARMA


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mi učení neleze do hlavy.Škoda,že jsme se učili jenom ruštinu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles