Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čisté a upřímné přátelství

7. 07. 2008 | Vaše příběhy
„Přítel je ten, kdo se společně raduje z dobra, jehož se dostane druhému, a kdo společně s ním cítí bolest, když má zármutek, ne snad z nějakého jiného důvodu, nýbrž pouze kvůli němu.“

Autorem tohoto krásného citátu je Aristoteles. I když je tomu přes 2 000 let, kdy ho napsal, je a stále bude aktuální a pravdivý.

Co pro lidi přátelství opravdu znamená? Nebudu se zaobírat přátelstvím typu, ten je bohatý a oblíbený, tak to bude můj přítel, ale tím čistým a upřímným přátelstvím. Každý člověk chce mít přítele, někoho komu může důvěřovat a spolehnout se. Přátelství je vzájemná úcta, pomoc, láska, pochopení a umění odpustit.

čisté a upřímné přátelstvíPro mě je přítel velice důležitá osoba v mém životě. Nedokázala bych žít bez nich, s kým bych se zasmála, komu bych se svěřila a další maličkosti, které dělají z lidí přátele. Jakmile mám problém zajdu za kamarádkou, ta mě vždy ráda vyslechne, vždy ráda pomůže a já ji také.
Myslím, že i ve vztahu jde hlavně o přátelství, pouhá zamilovanost nestačí. I mě se stalo, že jsem měla „kamarádku“, věřila jsem ji a svěřovala se, pomáhala jsem ji ve škole, dávala opisovat úkoly. Jednoho dne jsem se dozvěděla, že vše co jsem ji řekla, pověděla dál. Od této doby si lidi moc k tělu nepřipouštím.

Ale jak přeci poznat pravého přítele? Když mu o půlnoci zavoláte, tak vám nevynadá, třeba jen trochu, ale poslouchá a je ochoten za vámi i přijít. Zkrátka, poznáte to jenom tak, že to zkusíte. Moje kamarádka mě už za těch našich společných 8 let zná opravdu velmi dobře a já ji také. Víme co jedna od druhé může čekat. Poznáme na co ta druhá myslí, nebo co chce říct. Kupředu tušíme názor té druhé a navzájem se doplňujeme. Je pro mě jako člen rodiny a vím že je to oboustranné.

Umíte si představit být sám? Nemít žádnou spřízněnou duši? Kde by jsme byly?
Pro mě osobně je přátelství opravdu cenná a vzácná věc, které si vážím a chráním. Nechtěla bych být zatrpklý člověk, který nemá ke komu zajít s kým strávit chvilku volného času.

Přátelství je velice důležitá věc. Pro přátele děláme cokoliv. Je přeci krásné vědět, že na celém světě, je aspoň jeden člověk, který není s vámi jenom pro osobní prospěch, kterému na Vás záleží a Váš osud mu není lhostejný.



Enda - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !