Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Citronový ranní rituál pro zdravý podzim a zimu

20. 11. 2014 | Péče o tělo
Vyčistí organismus, rozjasní a vyčistí pleť, zpevní nehty, je prevencí cévních a srdečních onemocnění a přisuzují se mu antirakovinové účinky… O čem, že je řeč? O citronu, který vás navíc v tomto sychravém období ochrání před nepříjemným nachlazením.
 
Pokud si zavedete citronový ranní rituál, vyhnete se mnoha nemocem, zejména na podzim a v zimě. Po probuzení si do sklenice nalejte teplejší vodu a do ní přidejte několik kapek citronové šťávy a ideálně také rozemleté lněné semínko nebo psylium. Podpoříte tak peristaltiku střev a zbavíte tělo hlenu. Není to nijak nepříjemné ani náročné a vy si tak vytvoříte základ pro dlouhodobou detoxikaci neboli očistu střev.

Jeden citron denně zahání lékaře

Za den byste pak měli takto vypít šťávu z jednoho citronu. Nepijte ji však rychle. Každý hlt chvíli převalujte v ústech, aby se tekutina promísila se slinami a došlo pak k lepšímu strávení. Při rychlém vypití bude šťáva kvasit v žaludku.

Citronový ranní rituál pro zdravý podzim a zimuV citronu totiž najdete vitamíny A, B, C, vápník, hořčík, železo, sodík, draslík, mangan, měď, zinek, fosfor, organické kyseliny, proteiny, důležité bioflavonoidy a mnohé dalších zdraví prospěšné látky. Není se tedy čemu divit, že s vaším zdravím dokáže v poměrně krátké době udělat velké zázraky, zejména pak zmíněná šťáva z něj.

Výborně čistí organismus od solí a hlenu, má skvělé účinky na kůži, pomáhá pevnosti nehtů, v boji s ledvinovými kameny, při čištění žaludku, střev a jater, ale také při prevenci zhoubných a srdečně cévních onemocnění. Pomáhá ovšem také odstraňovat přebytečný maz kůže a je tak vynikající na mastnou pleť trpící akné. Citronová šťáva je bohatá na fytoestrogenové hormony, které velmi pomáhají starším ženám. V současném hledáčku vědců je pak látka limonen obsažená v citronu, která snižuje hladinu cholesterolu a má mít silné protirakovinné účinky.

V zimě si dejte citron se zázvorem

Ovšem pozor! Podle tradiční čínské medicíny má citron silně ochlazující účinky, což není v tomto ročním období právě ideální. Podle odborníka je proto lepší si na podzim a v zimě přidávat k citronové šťávě také šťávu z čerstvého zázvoru nebo sušený zázvor a do čaje přidat trochu skořice. Tipem je kombinace citronové šťávy s čajem Ing. Martin Škábazelený Puerh a zázvorem. Pokud by chtěl někdo vyzkoušet staré očistné techniky, pak citronová šťáva patří k základům při očistě jater a žlučníku.



Autor: Ing. Martin Škába
Výživový specialista
www.skaba.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
citronek tak to je sílaSmajlíkje ho třeba každý den, ale někdy zapomínám...
Obrázek uživatelky
profil
Vitamínů není nikdy dost!!! Pomeranč a zázvor...super kombinace!!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Užitečné rady. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
1 džbán,1 citron a magnesia to je super citronáda na každý den.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles