Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Claudia Marčeková radí: Která barva je pro vás ta pravá? část 1.

3. 08. 2010 | Trendy

Není ošklivých žen, jsou jen ženy, které nevědí, jak se učinit krásnými“. To je staré známé a hlavně pravdivé rčení. V každé z nás se skrývá půvab, jde jen o to, najít způsob, jak ho objevit a ukázat světu. Alfou a omegou jsou barvy, jež odpovídají našemu barevnému typu. Ať už jde o vlasy, oblečení, doplňky či líčení – s barvami dokážeme opravdová kouzla. To potvrzuje i přední česká vizážistka Claudia Marčeková, která se barevnou typologií zabývá při své práci každý den. 


Jaké existují barevné typy?


Každý člověk je jedinečný, ale v zásadě se dělíme do čtyř barevných typů, kterým přiřazujeme jednotlivá roční období podle barev, jež jim v přírodě dominují. Podle přirozené barvy pleti, očí a vlasů se tedy lidé rozdělují na jarní, letní, podzimní a zimní typy.


vlasyKe každému ročnímu období se pak váže škála barev, která určuje ideální barvy oblečení, líčení a vlasů. Každá žena by měla vědět, jaký je typ. Pak už stačí řídit se jednoduchými pravidly, která vám pomohou podtrhnout vaši krásu. Jedině tak můžete docílit toho, že budete vypadat a cítit se přirozeně a atraktivně.  


Co vlastně barevný typ určuje?


Díky barevné typologii a poznání svého typu se dozvíte, jaká barva vlasů vám bude nejlépe slušet, jaké volit barevné kombinace oděvů a doplňků či jaký zvolit make-up. Barvy je ale třeba řešit i v případě šperků či brýlí. Barvičky vyladěné do detailů dokážou skutečná kouzla.


Co všechno barvy dokážou?


Opravdu moc. Pokud zvolíte správně, rázem jakoby omládnete. Ustoupí vrásky, obličej dostane správné kontury, celkově se rozzáříte, zvýrazní se vše, co je na vás krásné. Vaše nedostatky ustoupí do pozadí, vypadáte svěží a krásná. Naopak nepříliš slušivou barvou se špatným podtónem veškeré nedostatky zvýrazníte. Například nemá smysl chtít za každou cenu blonďatou hřívu, když jste jednoznačně zimní typ.  


Jak se dozvím, jaký jsem barevný typ?


claudia-marcekovaSpolehlivě vám to řekne každý dobrý vizážista, ale otestovat se můžete i sama. Svůj barevný typ si můžete určit na denním světle. Bez make-upu a s vlasy staženými z čela se postavte se před zrcadlo. Střídavě si přikládejte k obličeji látky teplých či studených barev. Teplou barvu zastupuje například meruňková, studenou například růžová.


Pokud se vám rozzáří obličej a jakoby se zjemní vaše rysy, je to přesně to, co hledáte. Pokud to stále není ono, jste typ opačný. Teplé barvy odpovídají jarním a podzimním typům, studené barvy zase potřebují letní a zimní barevné typy. Pojďme si nyní jednotlivé typy přestavit blíže.


Zdroj: Claudie Marčeková.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je pravda,mě nesedí pastelové barvy,nejvíc mi sluší černá a zelenáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
viem že mi nesedí k tvári marhuľová
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek