Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Člověk by měl zkusit všechno…

15. 02. 2011 | Vaše příběhy

Když jsem byla malá, obdivovala jsem Dádu Patrasovou. Připadala mi velmi krásná a já jsem chtěla vypadat jako ona. Toužila jsem po tmavých rovných vlasech. Později, zhruba v období puberty, si moje nejlepší kamarádka obarvila své vlasy jasně červenou barvou.

Klukům se to strašně líbilo a já si nepřála nic jiného, než mít také rudé vlasy nebo aspoň červený melír. Jenže to nepřicházelo v úvahu. Doma jsem měla jakékoliv barvení zakázáno. Pokud jde o mé spolužačky, snad všechny holky ze třídy si četly dívčí časopisy, které je pravidelně informovaly o nejrůznějších módních, kosmetických a vlasových trendech. Často se inspirovaly a nosily sestřih třeba jako Jennifer Aniston ze seriálu Přátelé. Také jsem chtěla vypadat jako jedna herečka z časopisu.

Měla tak krásnou tvář a vlasy! Jenže ani žádné stříhání nepřipadalo v úvahu. Mamince se zkrátka líbily dlouhé vlasy, a tak mě ke kadeřnici vzala jedině tehdy, když jsem řekla, že si nechám zastřihnout roztřepené konečky. Když už jsem byla dospělá, měla jsem svých dlouhých vlasů až po krk. Byla to nuda. Navíc si už všichni zvykli, že vypadám pořád stejně! Dlouhé blond vlasy… Nakonec jsem si prosadila svou, šla ke kadeřnici a ta mi mé vlasy ostříhala. Byl to neskutečný pocit.

Tak lehkou hlavu jsem snad ještě nikdy neměla. Vlasy se mi najednou snadno rozčesávaly, nepotřebovala jsem tolik šampónu, nemusela jsem je pracně a dlouho fénovat… S kratšími vlasy jsem opravdu byla moc spokojená a řekla jsem si, že dlouhé vlasy už si nikdy narůst nenechám. Jen mě mrzí jedna věc, že jsem nemohla s vlasy experimentovat na střední škole. Teď už si to nedovolím. Nechci být středem pozornosti a také si nedovedu představit, že bych se ucházela o seriózní pracovní místo a na své hlavě bych kupříkladu měla oranžové mikádo.

V životě jsou zkrátka chvíle, kdy je ten správný čas zkoušet různé účesy a barvy. Já jsem to bohužel propásla, ale své dceři nic přikazovat ani zakazovat nechci. Každý by si měl zkusit, jak mu sluší nebo nesluší třeba červená barva, pokud má odvahu a chce to vyzkoušet.

 

Ema K. – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !