Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Co by měla každá maminka vědět?

25. 03. 2015 | Těhotenství
V průběhu těhotenství i následně poporodu se rodiče musí vypořádat s mnoha překážkami. Po nákupu dětského oblečení, vybavení pokojíčku a sehnání toho správného kočárku přicházejí i administrativní záležitosti. K narození miminka se váže i přihlášení ke zdravotní pojišťovně. Co mohou ženy po porodui během těhotenství od pojišťoven získat jako bonus a jaké jsou jejich povinnosti?

„Poté, co jsem otěhotněla, jsem si zjistila, jaké povinnosti a možnosti se mi otevírají díky mému zdravotnímu pojištění,“ říká nastávající maminka Nela Tejnorová, která během těchto dní přivede na svět syna Filípka. Během příprav na příchod nového člena rodiny navštěvovala Tejnorová přípravný předporodní kurz, na který jí její pojišťovna přispěla. „Před otěhotněním jsem si mohla vybrat, zda mi má pojišťovna přispěje na předporodní kurzy, nebo genetiku. Nakonec jsem zvolila kurzy, které mi dodaly odvahu do blížícího se porodu,“ dodává Tejnorová.

Co by měla každá maminka vědět?„Zjistila jsem si, že moje pojišťovna hradí po 12. týdnu těhotenství předporodní kurz nebo možnost účasti tatínka u porodu a tak jsem tu také,“ přidává další zkušenost vedle sedící nastávající maminka, Lucie Juppová z Hýskova, kterou čeká porod v létě.

Po porodu nastává pro každou novopečenou maminku náročný rok, který začíná tím, že své miminko musí do osmi pracovních dnů od narození přihlásit u zdravotní pojišťovny. Dle zákona se dítě stává pojištěncem té zdravotní pojišťovny, u které je nahlášena i jeho matka.

Pojišťovny často hradí nastávajícím maminkám např. předporodní kurzy, genetiku, odběr pupečníkové krve, příspěvek na epidurální analgesii nebo účast tatínka u porodu. Příspěvky získáte i na cvičení po porodu, pomůcky pro kojení, plavání, monitor dechu nebo očkování.

Zdroj, foto: ZPMVČR


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !