Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co byste chtěli změnit v novém roce?

3. 01. 2011 | Diety

Klíč k úspěchu

Rok se s rokem sešel a máme tu další nový rok a opět čerstvá novoroční předsevzetí. Pokud si je dáváš i ty, nabízíme ti několik rad, jak dosáhnout , aby ta letošní předsevzetí nevzala za své už po třech týdnech.

V návaznosti na vánoční svátky plných cukroví a příjemných setkání u prostřených stolů končící silvestrovskou oslavou, je častým novoročním předsevzetím úprava životosprávy (jinými slovy  „konečně zhubnout“). Často je roznětkou k tomuto rozhodnutí ručička na váze nepříjemně vychýlená doprava nebo třeba lednová návštěva lékaře a s ní spojené testy – cholesterolu a cukru v krvi, krevního tlaku. Pokud chceš pro svou váhu a zdraví něco opravdu udělat, bez změny životosprávy to bohužel nepůjde. Zaměřit se je třeba zejména na stravu, pohyb a také psychiku.

www.priteltvehosrdce.czHned zkraje je třeba si možná i nahlas říci, že pokud nechceme, aby se z našeho letošního novoročního předsevzetí stal pouhý výkřik do tmy, musíme si stanovit reálné cíle. Chtít zhubnout naráz 30 kilogramů nebo začít dodržovat vyčtenou dietu, každý den si „naordinovat“ večer v posilovně a ještě si úplně zakázat stres, a to vše bez ohledu na  běžný režim, je holý nesmysl.

První rada tedy zní:  ZÁKLADEM ÚSPĚCHU JE REÁLNÝ CÍL.
Někdy není třeba změnit všechno od základu , stačí udělat takové kroky, které tvému zdraví prospějí a bude snadné je dodržet. Pokud nevíš, jak na to, není ostuda poradit se s odborníky – jejich cenné rady na Tebe čekají na webových stránkách www.priteltvehosrdce.cz.

Druhá rada zní: VE DVOU SE TO LÉPE TÁHNE.
Určitě se ti bude lépe předsevzetí dodržovat, když k tomu budeš mít podporu partnera/ky nebo kamarádů. Než osamoceně odcházet z domova do fitka ve chvíli, kdy se zbytek rodiny skvěle baví  nad společenskou hrou, je mnohem lepší do nového pohybového rozvrhu zapojit celou rodinu – při stavění sněhuláka (což letos v zimě konečně jde) nebo svižnější společné procházce v lese s plněním různých úkolů vydáš také energie ažaž. Ani víkend s přáteli neruš, jen si na něj vezmi krabičku se zeleninou či ovocem a  v restauraci si vyber pokrm z přírodně upraveného masa s nesmaženou přílohou, při „samovýrobě“ jídla pod stanem použij margarín nebo olej, dostatek zeleniny, vyhni se uzeninám a tučným mléčným výrobkům a usměrni se ve velikosti porce.

www.priteltvehosrdce.czV každém případě můžeš využít i dalšího přítele, který ti bude k dispozici, kdykoliv budeš potřebovat. Je jím stránka www.priteltvehosrdce.cz, která tě bude v Tvém snažení svými tipy a radami  podporovat. Můžeš si na ní sestavit sobě na míru šitý třítýdenní program, který  ti pomůže do života nenásilně začlenit malé, ale účinné kroky péče o zdraví tak, aby se pro tebe staly samozřejmostí a nedílnou součástí života. Vedle programů  na stránkách najdeš řadu zajímavých  článků a on-line poradnu odborníků z oblasti výživy, pohybu a duševní rovnováhy (nutriční terapeutka, instruktorka fitness a klinická psycholožka).
Pro příznivce sociálních sítí je připravena i stejnojmenná stránka na Facebooku.


Tip pro nový rok

FLORA TIP číslo 2: 2 RYBY ZA TÝDEN – Rybu maximálně na Vánoce?
Zkus dát rybám větší šanci! Správně by sis rybu měl/a dát alespoň jednou nebo dvakrát za týden. Mořské ryby jako makrela, herinek, sardinka, losos nebo tuňák – nebo i pravý český kapr šupináč -– obsahují kvalitní bílkoviny a cenné nenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6, za které Ti Tvoje srdce poděkuje.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vztahy
Obrázek uživatelky
profil
hlavne aby bolo zdravie
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles