Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co dělat, když jeden chce hubnout a druhý ne?

24. 02. 2015 | Diety
Jaké jste si dali plány do nového roku? Zhubnout, dostat se zpět do formy, více sportovat, jíst zdravěji… Pokud jste svůj plán nestihli realizovat hned na začátku ledna, svátek sv. Valentýna byl milníkem, kdy se svým dosavadním životním stylem začít opravdu něco dělat. Jste-li zadaní, měli byste si však uvědomit, že toto rozhodnutí se netýká jen vás, ovlivní totiž i vašeho partnera či partnerku.

Pravděpodobně ukrojíte něco z času, který byste jinak strávili společně, budete se snažit omezit či se úplně vyhnout stravování v restauracích nebo některým setkáním s přáteli, a zejména začnete myslet mnohem více na sebe. Stanete se iniciátory změn ve vašem vztahu, proto byste měli své rozhodnutí se svým partnerem prodiskutovat. A nejen to. Níže vám přinášíme pět zásad, kterými byste se v situaci, kdy jeden z páru chce pracovat na své postavě a druhý ne, měli řídit.

1. Komunikujte o svém rozhodnutí

Jak už jsme naznačili, předsevzetí tohoto druhu se týká i vašeho partnera. Čím dříve s ním o vašem plánu začnete mluvit, tím více přispějete k vyústění diskuze ve váš prospěch. Pro vztah totiž není nic horšího, než postavit partnera před hotovou věc. Poskytnutím prostoru pro vyjednávání vyjádříte úctu ke své drahé polovičce a zajistíte si delší čas na přípravu vhodných argumentů či kompromisů.

Valentýnské dilema: Co dělat, když jeden chce hubnout a druhý ne?

2. Nepoužívejte slovo dieta

Když už na to se svým partnerem zavedete řeč, vyvarujte se používání slova „dieta“. Tento výraz evokuje krátkodobou záležitost – způsob stravování, kterým se hodláte řídit po určitou dobu, a až bude u konce, vrátíte se k předchozímu schématu. Tak to však jistě se svou změnou nemyslíte, protože jinak byste naznačili, že vaše předsevzetí je už předem odsouzeno k neúspěchu. Chcete-li doopravdy změnit svoji postavu natrvalo, nesmíte o úpravě každodenního režimu smýšlet jako o dietě, ale o změně životního stylu. A není tedy fér balamutit své partnery myšlenkou na návrat ke starým pořádkům, když se k ničemu takovému nechystáte. Nazvěte svůj plán raději touhou žít zdravěji. Pro vaši lásku to nebude znít tak radikálně, a tím spíše vás ve vašem plánu podpoří, nebo se k vám dokonce i přidá.

3. Zapojte partnera

Pokud se váš partner této myšlence nebrání, aktivně ho zapojte do svého plánu, a svátek všech zamilovaných se přímo nabízí jako vhodné datum společného startu. Poproste ho, ať si s vámi jde zaběhat, nebo vyrazí na brusle, do bazénu či na kolo – to podle počasí. Ve dvou se to přeci jen lépe táhne. Buďte však opatrní se svými požadavky. Volte je tak, ať nekolidují s plány vašeho partnera, abyste se vyvarovali případným konfliktům. Pakliže není nadšeným sportovcem, najdou se i jiné oblasti, v nichž by vám v souvislosti s vaším cílem mohl pomoci.

Tak například už jen tím, že vám umožní vyčlenit si čas na sportování a přípravu jídla – postará se v té době o děti nebo pomůže s nákupem těch správných surovin a s vařením.
A v neposlední řadě komunikací o svém rozhodnutí docílíte toho, že vám nebude neúmyslně házet klacky pod nohy – nabádat vás k ochutnání čokoládového dortu či právě dovařeného uzeného kolene, nechávat vám sladkosti přímo „na očích“ a v neposlední řadě i podporovat negativní komentáře zbytku rodiny o změně vašeho životního stylu.

4. Nedělejte z toho druhého policajta

Zdá se vám jako dobrý nápad poprosit partnera, aby vás hlídal a případně pokáral vždy, když máte tendenci odchýlit se od svého předsevzetí? Rozhodně to nedělejte! Zapojit partnera ano, takhle ale ne. Zaprvé, vaše činy jsou jen vaší zodpovědností a není fér přenášet toto břímě na vašeho partnera. Zadruhé, budete mít tím spíše tendenci porušovat svůj plán, kdykoliv vás partner nevidí. A to je bohužel dost často na to, abyste kila spíše přibírali než naopak.

5. Závist nechte stranou

Váš partner je možná tím šťastlivcem, který může jíst, co se mu zlíbí, a nepřibere ani deko. A vy musíte vyvinout značné úsilí, abyste dosáhli postavy, kterou on dostal do vínku od přírody. Je to svým způsobem nespravedlivé, ale rozhodně by vás to nemělo demotivovat nebo dokonce rozčilovat. Každý jsme se holt narodili s jinými předpoklady.

Vy ani váš partner s tím nic udělat nemůžete a sebelítost vám rozhodně nepomůže dosáhnout svých cílů. Zaměřte se raději na sebe, na své předsevzetí a nekalte váš vztah negativními emocemi o něčem, co ani jeden z vás nemá moc ovlivnit. Jak už bylo řečeno na začátku, snažte se ze svého partnera udělat na své „hubnoucí“ cestě nejbližšího spojence. I když se k vám nebude chtít přidat, měl by vás ve vašem úsilí co nejvíce podporovat po psychické stránce.

Především ale nezapomínejte, že váš vztah není jen o jídle. Nemusíte si objednat vysoce kalorické jídlo proto, abyste si užili (nejen) valentýnskou večeři se svým partnerem. A ten také neplní pouze funkci společníka při obědech a večeřích. Máte spolu určitě mnohem více co sdílet než jen sýrovou pizzu. Nedávejte tedy příchozím změnám větší význam, než je potřeba.  

Autorka článku: Susan Bowerman
Zdroj: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Co dělat, když jeden chce hubnout a druhý ne?:

Co dělat, když jeden chce hubnout a druhý ne?
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles