Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co dělat, když se bojím sednout za volant?

26. 07. 2017 | Praktické rady
Patříte k řidičkám, které dlouho neřídily a pro své potomky, nebo kvůli nové práci potřebujete být opět mobilní? Máme pro vás tip, jak si navrátit sebevědomí v dopravním provozu. Pokud se chcete cítit bezpečně a vrátit se za volant, zkuste kondiční jízdy. Nabízí je téměř každá autoškola. Ceny za 45 minut se pohybují mezi 200 až 300 Kč.

Obavy můžete hodit za hlavu, v rámci kondičních jízd se nejčastěji začíná od úplného začátku. Kromě seznámení se všemi důležitými prvky pro ovládání vozu, si projdete také částí technických dovedností.
Připomenete si rozjezdy, couvání, jízdu v hustém provozu, kolmé i rovnoběžné parkování, jízdu na sněhu, za mokra, náledí apod. Po konzultaci s autoškolou se určí potřebný rozsah celého zdokonalovacího kurzu. Jízdy je zpravidla možné absolvovat ve výcvikovém vozidle nebo po domluvě ve vašem vlastním vozidle, na které jste zvyklí.


Kondiční jízdy nemají předem daný scénář. Zatímco běžný kurz v autoškole má zákonem určený rozsah 28 vyučovacích hodin jízd, kondiční jízdy nikoli. Počet hodin a celý scénář je velmi individuální a záleží jak na osobě, tak i na délce „pauzy“. Někdo totiž neseděl za volantem dva roky, někdo jiný třeba třicet. I toto je třeba zohlednit.

K čemu jízdy slouží?


Kondiční jízdy slouží ke zdokonalení již získaných řidičských dovedností pro ty, kteří vlastní řidičské oprávnění. Mohou je využít jak lidé, kteří si z jakéhokoliv důvodu přestali za volantem věřit, tak zkušení řidiči. Využívají je zejména osoby, které si pořídili nové vozidlo a v jeho začátku si chtějí „osahat“ jeho řízení. V rámci kondičních jízd si můžete natrénovat i konkrétní trasu. Ať už z domova do zaměstnání, nebo nově také do školky či školy vašeho dítěte.

Zkuste kondiční jízdy v zimě. Pod dohledem zkušeného učitele se naučíte jezdit za ztížených zimních podmínek, zkušenosti se vám budou hodit.

Bojujete s parkováním?


Kape z vás pot, když se snažíte zaparkovat v podzemní garáži nákupního domu, ostatní řidiči na vás troubí, děti křičí a vy zběsile točíte volantem a auto se ne a ne pohnout tím správným směrem? Věřte, že nejste jediná. Právě parkování a odhad, kdy auto stočit a jak si správně najet, se v průběhu kondičních jízd řeší téměř nejvíce.
Lámete si hlavu nad tím, proč vás to nenaučili v autoškole? Podle nich by k parkování potřebovaly i více hodin povinných jízd. Nejlépe 40, oproti současným 28.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak jsem měla zlato,měla správnou odpověď a napsalo mi to špatná odpověď,znovu jsem kontrolovala otázku a měla jsem pravdu já,tak nevím Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
...taky je důležité věřit si a chtít na sobě pracovat - třeba i po problémech, jak se dostat z příkopu ap.
Někdo už NIKDY za volant nesednu - zarputilé povahy se otřepou a snaží se vylepšit si styl jízdy!!!
Obrázek uživatelky
profil
Trochu jsem na rozpacích.. rady typu "dlouho jste nejezdila - zaplaťte si kondiční jízdu" ... to by snad napadlo i blbého, a tento web se jmenuje CHYTRÁ ŽENA.....

Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles