Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co dělat, pokud tělo sužují toxiny?

10. 03. 2018 | Péče o tělo
Bledá a mdlá pleť, matné vlasy, vysoká míra únavy, podrážděnost a nechutenství – to vše mohou být signály, že je s vaším tělem něco v nepořádku.  Zejména v období na přelomu roku dochází vlivem konzumace velkého množství jídla během vánočních svátků k velké zátěži organismu, která může mnohdy vyústit až k závažným zdravotním komplikacím.

Toxinem se rozumí taková látka, která má škodlivý účinek na lidský organismus. Tyto látky mohou přicházet „zvenčí“ v podobě bakterií, ve výjimečných případech si je však tělo může vytvářet samo prostřednictvím nesprávně fungujícího orgánu. Mezi ty nejvíce ohrožené patří tzv. čističky těla, jako jsou ledviny, játra nebo slezina, je proto důležité věnovat jim maximální pozornost. Dochází-li totiž vlivem dlouhodobé toxické zátěže k jejich zanášení, může tento stav vyústit až k selhání orgánů a následné smrti pacienta.

Dbejte o svou životosprávu

bolest břichaAbyste mohli být v boji s toxiny úspěšní, je nutné si nejprve uvědomit, jakým způsobem se mohou toxiny do našeho těla dostávat. Patrně nejjednodušší cestu toxinům dopřáváme v podobě přijímaných potravin a nápojů, ačkoli si to mnohdy ani neuvědomujeme. Pokud pomineme alkohol a nezdravá tučná jídla, můžeme přijít s toxiny do styku i konzumací zeleniny a ovoce, které jsou ošetřovány velkým množstvím herbicidů, pesticidů a umělých hnojiv. Hrozbu však představují také potraviny bohaté na konzervanty, umělá sladidla, látky zvýrazňující chuť, protispékavé a jiné látky, nebo maso hospodářských zvířat, kterým byla podávána léčiva. Při výběru potravin byste tak měli být vždy dostatečně obezřetní a pečlivě pročítat složení výrobku. Jednoduchou pomůckou vám při tom může být teorie, že čím méně složek výrobek obsahuje, tím lépe pro naše zdraví.

Nastartujte metabolismus detoxikací

Kromě zdravé a vyvážené stravy je však důležité dbát také na kvalitní spánek a dostatečný příjem tekutin. Pouze díky vyvážené životosprávě může v našem těle docházet k pravidelné detoxikaci, která však může být narušena právě příjmem nevhodných potravin či psychickou nepohodou. Pokud vlivem nevhodného životního stylu dojde k narušení přirozeného procesu detoxikace, je nutné tento proces obnovit s pomocí řízené očisty, se kterou je vhodné svěřit se do rukou odborníků.

Zaměřte svou pozornost všemi směry

Toxiny se však do těla dostávají i prostřednictvím blízkého okolí, zejména z ovzduší, z nátěrů exteriérů či interiérů nebo dokonce ze samotné stavební konstrukce našeho obydlí. V neposlední řadě přispívají k infikaci organismu také kosmetické produkty obsahující pěnidla a sulfáty, je proto důležité zaměřit svou pozornost i tímto směrem a ošetřovat tělo nezávadnými, nejlépe přírodnímu produkty s příslušnou certifikací.

Zdroj: Joalis


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles