Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co dokáže pareo

20. 05. 2011 | Pro ženy

Z látky nebo šátku lze snadno vytvořit variabilní a jedinečný prvek oblečení. Parea jsou stále oblíbenějším doplňkem pro letní sezónu, protože působí elegantně a svěže. Z parea je možné vykouzlit sukni, top ale i šaty. Dá se pořídit již hotové nebo si zakoupit luxusní látku s panelovým vzorem.


Inspirujte se a probuďte svou fantazii! Vytvořte z parea nebo šátku variabilní a jedinečný prvek vašeho oblečení. Je ideální na dovolenou, protože v zavazadle zabere minimum místa a jednoduše se z něj zhotoví jiný model pro každý den a příležitost. Dokonale se hodí na pláž, oceníte ho i na procházkách v horkém městě nebo na večerní party.


pareoMůžete z něj vytvořit perfektní top, jednoduché šaty nebo sukni. Pareo lze prostě nosit mnoha způsoby, záleží na okolnostech, šikovnosti a odvaze. Nebojte se experimentovat a buďte kreativní. Pareo je velmi oblíbeným mnohostranně využitelným doplňkem. Navíc není jen určené jen velmi mladým a štíhlým dívkám. Naopak, rafinovaně dokáže zakrýt různé nedokonalosti jako třeba větší zadeček nebo bříško.


Pareo i sarong


Pareo nebo také sarong se nosí jako zavinovací sukně či šaty na mnoha místech světa. Sarong je tradiční oděv hojně užívaný především v Jihovýchodní Asii. Slouží jak ke každodennímu nošení, tak i k slavnostním příležitostem. Nosí jej jak ženy, tak muži, a to jen s malými rozdíly ve vzorech a v uvázání.


Třeba na Jávě muži většinou používají sarong sešitý do tubusu. Do Evropy přivezli pareo holandští obchodníci z Tahiti. Původ slova sarong můžeme nalézt v malajštině, kde znamená “povlak, či potah”. Slovo pareo pochází z tahitštiny. Zatímco v Asii se sarong nosí převážně jako sukně, tahitské ženy nosí pareo převážně jako šaty.


Materiály a vzory


pareoVybírat můžete z celé škály materiálů, barev a vzorů. Lze je zakoupit hotová nebo si můžete pořídit zcela originální z luxusních látek se vzory tištěných do panelů. Parea by měla být ze splývavého tenkého průsvitného či neprůhledného materiálu, ideálně z hedvábného saténu, žoržetu, krepdešínu nebo šifonu.


Zvolit můžete i polyesterové žořžety. Pareo může být jednobarevné, s nápadnými potisky, s decentními logy, lze jej zdobit zvířecími motivy či abstraktními vzory. Nadcházející letní sezóně budou dominovat květinové vzory. Pareo bývá také zdobeno různými druhy batiky, tisku nebo malby.


Zdroj: Par excellence.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nádhera, já mám doma tento http://www.tantra-masaz.cz/eshop/sarongy/ batikovaný ale neumím ho svázat tak aby mi nepadal :(
Obrázek uživatelky
profil
krásné,ale já to neumím nosit
Obrázek uživatelky
profil
fakt krásné modely, ta druhá fotka to vypadá jako šaty, vůbec nejde poznat že je to z parea Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
vypadají krásně ... mám jeden přímo z Bali a další jsem si přivezla z Lefkády - vyšívané krásné ... i tady bych si vybrala
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkné, hned bych si takový pořídila Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles