Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co je nejdůležitější při výběru interiérové žaluzie do vašeho bytu?

21. 03. 2017 | Moderní bydlení
Okna vtisknou celkový dojem vašemu bytu a odráží váš vkus a styl. Právě proto je výběr žaluzií zásadní volbou. Je důležité i to, kde se žaluzie budou nacházet.

Máme dva typy žaluzií

  • Vertikální žaluzie
  • Horizontální žaluzie

Většina domácností je vybavena horizontálními žaluziemi, zatímco vertikální převládají v komerčních budovách a prostorách. V poslední době jejich obliba vertikálního typu roste v moderních funkcionalistických interiérech pro jejich jednoduchou konstrukci, variabilní velikosti lamel a možnosti pestrého výběru barev, vzorů a materiálů. Uplatnění oceníte zejména v případě velkých skleněných oken či ploch, kde vytvoří krásnou čistou linii.

Žaluzie dělíme podle materiálu

  • Dřevěné žaluzie
  • Hliníkové žaluzie
  • Bambusové žaluzie
  • Stínění plisé (látkové)

interiérové horizontální žaluzieLogicky vyplývá, že různé typy materiálů se hodí do různých interiérů. Na druhou stranu již méně je patrné, že volbu materiálu bychom měli také uzpůsobit dle jednotlivých místností a jejich využití. Dřevěné a bambusové žaluzie jsou vyráběny z přírodních materiálů, a tudíž ekologicky nezatěžují přírodu. Pokud ve svém domovu chcete cítit dotek přírody a luxusu představují jasnou volbu právě pro vás. Bambusové žaluzie se skvělé hodí do prostor se zvýšenou vlhkostí (koupelny, bazény). Naopak zcela nevhodné do těchto místností jsou dřevěné. Nejběžněji se v bytových interiérech uplatňují hliníkové žaluzie pro svou univerzálnost, cenovou dostupnost a široký výběr. Lze říci, že při volbě hliníkových žaluzií nemůžete šlápnout vedle. Velice důležitý faktor tvoří světlo v interiérech. Pokud chcete, aby světlo pronikalo do tmavých prostor, zvolte plisé žaluzie. Stínící tkaninou proniká světlo, přičemž světlé barvy látek žaluzií propustí asi cca o 30 % více světla než tmavé.

Výběr barvy žaluzie je důležitý

Klasická bílá barva na stěnách a rámech nelimituje výběr barevnosti žaluzií a můžeme tedy dát volnost své fantazii. V zásadě se nedoporučuje do tmavých místností a rámů volit tmavé barvy, které opticky interiér zmenšují. Pro prosvětlení volte světlé barvy: bílou, béžovou a odstíny pastelových barev. Pronikající světlo tak bude měkké a jasné, což příjemně navodí atmosféru klidu a domova. Pro nerozhodné jedince doporučujeme volit barvy žaluzií v neutrálních barvách (bílá, béžová) tak předejdete případnému špatnému rozhodnutí.

Vhodné barvy do jednotlivých místností

  • Obývací pokoj – bílá, světle zelená, levandulová, šedobéžová
  • Ložnice - zelená, modrá, broskvová, písková
  • Kuchyň – prakticky libovolné
  • Koupelna – s přihlédnutí k jejich menší velikosti se nedoporučují tmavé barvy

Posledním faktor, ke kterému nezapomeňte přihlédnout je umístění oken. Pokud jsou směrovány na sever, proniká do interiérů méně světla, proto sáhněte po různých odstínech pastelových barev. U oken na jih záleží jen na vás. Ale berte na zřetel, že pronikající světlo zvýrazní a rozjasní zvolené barvy na žaluziích.

Přejeme vám šťastnou ruku při výběru.

Zdroj, foto: Technorol


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hliníkové barevně laděné s interiérem, chrání především proti slunku.
Obrázek uživatelky
profil
máme hliníkové žaluzie v bílé barvě v celém bytě,nemám na oknech záclony
Obrázek uživatelky
profil
pre mňa sú najdôležitejšie v spálni,aby nepresvitalo svetlo z pouličných lámp,lebo nemôžem spávaťSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles