Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co je v Evropě zadarmo: Muzea, koncerty i špičkoví kadeřníci

9. 03. 2015 | Evropa
Kdo by nechtěl nějakou tu korunu ušetřit? V evropských metropolích je spousta muzeí, galerií, koncertů a zajímavých akcí, na které je vstup zdarma. Spousta kulturních center poskytuje slevu studentům a mladým lidem či důchodcům. Mnohé ovšem také nabízejí volný vstup určitý den v týdnu či měsíci, a to všem zájemcům bez ohledu na jejich věk.

Budapešť: Vyhlášená muzea a galerie zdarma

Žít na evropském kontinentě se opravdu vyplatí, a to zejména tehdy, když vám ještě není 26 let a jste na návštěvě v Budapešti. Maďarská národní galerie vám každou třetí sobotu v měsíci umožní vstup na výstavy zcela zdarma. A to není všechno. Ve stejný den si můžete užít i Muzeum výtvarného umění, a to aniž byste museli vyndávat z kapsy peněženku. Pokud jste již překročili dvaceti šestiletou věkovou hranici, pak není důvod, proč zoufat.

Do Budapešti se můžete vydat i v jiné dny a budete mít stejné výhody, jako kdyby vám bylo znovu 26. Sbírky v Muzeu výtvarného umění, Maďarskou národní galerii, Maďarské národní muzeum a Muzeum maďarského zemědělství si můžete zdarma prohlédnout 15. března, 20. srpna a 23. října, kdy jsou tyto dny vyhlášeny za maďarské státní svátky.

Co je v Evropě zadarmo: Muzea, koncerty i špičkoví kadeřníciAmsterdam:

Opera, balet či jazzový večer zdarma

Pokud vás už nebaví putování s kamarády po nizozemských hospodách či muzeích a chcete se alespoň jednou podívat na koncert klasické či jazzové hudby, pak byste měli vědět, že téměř každý den se v této metropoli pořádají koncerty, které jsou zcela zdarma.
The National Opera & Ballet můžete bez vstupenky navštívit každé úterý od 12:30. Ve stejnou dobu, ale o den později se vám otevřou dveře orchestru Royal Concertgebouw. Pokud se vám to zdá stále málo, pak se zúčastněte nedělního jazzového večera v Badcuypu.

Paříž: Návštěva nejlepších světových kadeřníků zdarma

Chcete, aby pro vás byl tento rok výjimečným a obzvláště jiným než ty předešlé? Co takhle změnit svůj vzhled! Začít můžete například s vlasy. Toni & Guy Academie, kde se učí budoucí kadeřnické hvězdy, nabízí každé pondělí až čtvrtek zdarma stříhání a barvení vlasů. Mladí kadeřníci pod dozorem odborníků z vás za malou chvíli udělají hollywoodské celebrity. Tato akce platí pro všechny, jejichž narozeninový dort nikdy nerozzářilo 30 svíček.

Berlín: Netradiční muzea a chlouba metropole zdarma

Berlín je nejoblíbenějším městem Evropy a není se čemu divit, když skrývá tolik možností. Každý měsíc se můžete podívat do těch nejlepších muzeí se vstupenkou, jejíž cena je 0 euro. Nevíte, kam se vydat? Každou první středu v měsíci si můžete zajít do mezinárodně uznávaného muzea Bröhan, které se specializuje na art deco, secesní a funkcionalistické umění. Nebo se vydejte do historického muzea Domäne Dahlem, jehož panské sídlo bylo postaveno v roce 1560. Podívat byste se také měli na dominantu Berlína, Nikolaikirche, který je v tento den návštěvníkům přístupný rovněž zadarmo.

Vídeň: Metropolitní muzeum i Sissin palác zdarma

Být náctiletými má jistě své výhody a jednou z nich je i vstup do muzeí zdarma, a ten budete mít ve Vídni to té doby, než vám bude 20 let. Pokud jste však tuto hranici překročili, pak si zajímavé expozice můžete zdarma vychutnat každou první neděli v měsíci. Kam budou tedy vaše kroky směřovat? Rozhodně by měly do Vídeňského muzea Karlsplatz.

Toto metropolitní muzeum se může pyšnit rozsáhlými sbírkami, zabývajícími se historií města i uměním. Nakouknete tak do doby prvního osídlení a zamyslíte se nad dnešní dobou. Další kroky by měly vést do paláce Hermesvilla, který daroval František Josef I. své manželce, císařovně Sisi. Jak nám ubíhá čas, můžete spatřit v Uhrenmuseum, kde uslyšíte tikot až 3 000 hodin.  

Autor: foto © Stadtwerke München, Kerstin Groh
Zdroj, foto: Eurolines


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
uz se tesimSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
škoda, že už mám 30 svíček dávno sfouknutých...
Obrázek uživatelky
profil
Tak už jsem chtěla jít balit směr Paříž,a zase nic.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Závidím Vám, co máte méně než 26.
Obrázek uživatelky
profil
Super, uz vim kam v Parizi vyrazit, az tam pojedu na dovolenou priste!Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles