Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Co je za všechny peníze

18. 05. 2020 | Vaše příběhy

Jistě se mnou budete souhlasit, že všichni touto dobou vinou koronaviru prožíváme více či méně těžké období. Komu by přidal na klidu nebo spokojenosti stav nouze a všechna opatření, která z něj plynou? Jsme izolovaní od svých blízkých a kamarádů, nucení přizpůsobit se do té doby naprosto neznámé situaci a žít vcelku prazvláštní dny. Někdy zdá, jako kdyby šlo o špatný film. Bohužel nejde a my se musíme s touto skutečností vyrovnávat.

Zima přešla v jaro, venku se všechno zazelenalo, rozkvetlo a ptáci „řvou“ jako o život. Sluneční paprsky začínají pěkně hřát a příroda láká k procházkám a výletům. Otevírá svou náruč, do které se ale tentokrát nemůžeme schoulit. Blíží se čas dovolených a my si na tu svou plánovanou budeme muset ještě dlouho počkat a nebo nechat úplně zajít chuť… Byt opouštíme většinou jen kvůli cestám do práce a na občasné, ale nutné nákupy. V zaměstnání se mi doteď někdy stává, že z kanceláře vyběhnu bez roušky a v lepším případě se pro ni po pár krocích vracím.

„Zarouškovaní spoluobčané“ na ulicích, v obchodech, v městské hromadné dopravě a vůbec všude kolem mě už nepřekvapují, ale přesto mi pohled na ně stále nepřijde úplně normální. Funím s rouškou ulicemi a říkám si, kdy už tohle skončí?! Než v práci se zakrytým nosem překonám několikrát denně několik pater, pokouší se o mě infarkt. Bohužel to je ale téměř jediný můj pohyb – důsledkem toho samozřejmě je, že si „vesele“ kynu! Ze zoufalství začínám doma pochodové cvičení z dětského pokoje přes obývák do ložnice a zpět. Aby byla změna, občas to vezmu přes kuchyň :-) S krokoměrem v ruce svoji misi vítězoslavně zakončuji při dosažení deseti tisíc kroků – nevím, proč si manžel významně ťuká na čelo (asi jsem ho pravidelným přechodem obýváku rušila při sledování televize)? Pár týdnů takového způsobu života v nás všech zanechalo stopy. Mám pocit, že už nikdy nic nebude jako dřív. Vážím si chvilek, kdy na balkóně věším vyprané prádlo – na čerstvém vzduchu a bez roušky, takže mohu volně dýchat!

Na sledování zpráv už jsem alergická, i když by to byl dobrý způsob, jak se nechat ještě víc zdeptat. Přestávám sledovat počty nakažených a mrtvých. Ani se nedivím, že u nás výrazně stoupla spotřeba alkoholu a také psychiatři mají plné ordinace. Novinky ohledně nouzového stavu si raději během pár minut přečtu na internetu. A to si vůbec nedovedu představit, že bych byla ještě jako někteří odsouzena k domácí karanténě!

Neskutečně mi chybí příroda. Je to můj nejspolehlivější „dobíječ baterek“. Když už je nejhůř, syn mě po pár týdnech tohoto deprimujícího života o víkendu vyváží za město, daleko od domova do hlubokého lesa, pryč od civilizace, roušek a špatných zpráv. Na hodinu mě zanechává svému osudu (sám si jde ve stejném lese zaběhat, na což já už nemám roky ani energii) a jsem mu za to neskonale vděčná. Vydávám se po lesní cestě; nad hlavou modrá obloha s bílými beránky, šumění stromů a zpěv ptáků ve mně vyvolává radostnou euforii. Skoro se vznáším a s rouškou jen volně za uchem (les je opravdu odlehlý a liduprázdný) dýchám z plných plic. Je zvláštní, jak si člověk užívá něco tak obyčejného!

Za „dobu koronavirovou“ jsem alespoň přečetla pár knížek a časopisů, na které jsem v průběhu roku neměla čas. Přerovnala jsem půlku bytu a také svoje priority. Vím, že si budu už napořád mnohem víc vážit věcí, které jsem ještě do nedávna – asi jako každý – brala jako samozřejmost. Ono toho opravdu není tolik, co nutně potřebujeme k životu. A že pevné zdraví není jen klišé, o tom už myslím ani nikdo nemůže pochybovat. Neřeším odrosty, ofinu si zvládnu ostříhat sama a to ostatní bude muset počkat. Chybí mi normální kontakt s rodinou a s přírodou. Těším se na grilování a venkovní posezení u piva s kamarády. Potřebuju dovolenou v horách, na které jsme v těchto dnech měli být, ale snad si to brzy vynahradíme. Je vlastně tolik věcí „za všechny peníze“: zdraví, rodina, přátelé, příroda a pro mnohé z nás nyní dokonce i ta práce, do které jsme tak neradi vstávali. Ale věřím, že bude zase líp!

Situace se pomalu, ale jistě začíná obracet k lepšímu. Opatrně už se vydáváme na krátké výlety do přírody, i když zatím se stále připravenou v mnoha situacích povinnou rouškou. Teď už jen pevné nervy a vydržet! Všem přeji krásné léto prožité s těmi, co máte rádi. Dny plné zážitků a „obyčejných“ zázraků. Určitě se jich už brzy a ve zdraví dočkáme! Opatrujte se.


Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Co je za všechny peníze:

Co je za všechny peníze
Co je za všechny peníze
Co je za všechny peníze
Co je za všechny peníze
Co je za všechny peníze
Co je za všechny peníze
Co je za všechny peníze
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Lituji všechny, kteří museli tuto těžkou dobu trávit v bytech...Já jsem změnu prakticky nepoznala...Jsem v důchodu, žiju na vesnici, máme velký dům a veškerý volný čas jsem trávila na zahradě, kde mám vysetou a vysázenou zeleninu a mnohé už i sklízím...Za zahradou máme les, příroda mi tedy nechybí...Že je opravdu těžko jsem poznala v roušce a rukavicích jen při cestách do našeho obchůdku, jinak vše ostatní jsem si obejdnávala on-line...
Přeji všem, že už mohou konečně volněji dýchat a vyjít ven do přírody...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný článek,krásné fotky.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles