Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co jste nevěděli o pikniku?

21. 06. 2015 | Zajímavosti
Výlety, sluníčko, deka a něco dobrého k tomu, prostě ideální letní pohoda. Kde se ale piknikování vzalo? Jak si takové hodování pod širým nebem zpříjemnit? Nechte se inspirovat našimi zajímavostmi a tipy!

Jak to všechno začalo?

Výraz piknik pochází z první poloviny osmnáctého století a má původ ve francouzštině. Venkovní hodování na trávě však není nic nového a objevilo se společně s loveckými svačinami už někdy ve středověku. Piknik v dnešním pojetí ale začal opravdu ve Francii v době, kdy se bohatší vrstvy a šlechta začaly obdivovat přírodě a hodování v trávě se stalo neoddělitelnou součástí vyjížděk a výletů. Británie však nezůstávala pozadu. Rostbíf, sendviče a jablečný nápoj zvaný cider se od 19. století podávaly i na anglických trávnících.

Všechno pěkně do koše

Piknikové koše se na nošení občerstvení nosily od počátku. Protože byly neskladné a těžké, naši předci hodovali totiž na porcelánu, nosilo je hlavně služebnictvo. Když se začalo na výlety jezdit auty, vyráběly se speciální koše, které přímo pasovaly do kufru.

Co jste nevěděli o pikniku?

Dobré jídlo a pití zůstává tím hlavním

Obsah piknikového koše se za ta dvě století příliš nezměnil. Základem je stále prostorná deka! Nádobí naštěstí už nemusíte nosit těžké a můžete používat plastové, které je nerozbitné, lehké a i krásně vypadá. Dobroty jsou ale stále podobné; sendviče, koláče, ovoce i zelenina na rozmanité způsoby.


Extra tip: Abyste si mohli vychutnat pití ledové, dejte kostky ledu do termoboxu.


Kde rozhodit deku

K piknikování jsou vhodné parky v centru měst, kde rovnou narazíte na vybavené zázemí, ale také třeba rybníky a louky. Deku si můžete rozložit i v mnoha zámeckých parcích. Inspiraci na skvělá piknikovací místa najdete na vybraných webových stránkách, které mimojiné obsahují tipy od samotných piknikářů.

Zábavy není nikdy dost

Kromě výborného jídla a pití je piknik také o zábavě s vašimi blízkými. Abyste si užili ještě více legrace, přibalte stejně jako naši předci zábavu v podobě frisbee, volejbalového míče či pétanque. Pro pohodlnější piknikáře zajistí zábavu karty.

Zdroj, foto: Kingswood


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Co jste nevěděli o pikniku?:

Co jste nevěděli o pikniku?
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !