Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co nás nejvíce zahřeje - pletená móda

10. 01. 2011 | Trendy

Pro chladné počasí nám nezbývá nic jiného, než se teple obléci, teplé kalhoty, svetr, bundu, okolo krku šálu a na hlavu čepici. Letos se opět pletené čepice a šály vrací do módy, proto vytáhněte jehlice, háčky a klubka a dejte se do práce. Není totiž nic originálnějšího, než si takovou čepičku nebo pěknou šálu uplést sama.

 

Letošním pleteným hitem jsou pletené návleky, obří šály a elegantní svetříky. Základem v pletené módě jsou měkoučké svetry, pletené šaty, barevné punčochy a především doplňky jako kotníčkové návleky, šály, čepice a rukavice. Co se týká barevnosti, letos vybírejte z klasických barev, vínové a tmavě červené, lahvově zelené, šedé, ale určitě si pořiďte alespoň nějaký kousek v barvě velbloudí srsti, ta je v kombinaci s černou největším hitem letošní sezóny.

Letos se nosí jak maxisvetry, které sice nezdůrazní vaše křivky, ale jsou pohodlné a s legínami vypadají dobře, a když k nim přidáte podobné nebo barevně laděné návleky na nohy, budete vypadat jak hvězda z osmdesátých let. Dalším letošním trendem jsou svetříky, které mají kulatý výstřih u krku, vzor jemných copánků, a sahají přibližně ke kyčlím.

 

Historie pletené módy

Určitě se každý setkal s tím, jak jeho babička pletla svetr, šálu, čepici, rukavice nebo třeba ponožky. Pletení je velmi stará technika, nejen naše babičky a prababičky se pletení věnovaly, ale už i lidé ve 3. století. Unikátní důkaz o pletení je doložen ze 3. století v Peru, kde byl nalezen pletený pásek s kolibříky. Dnešní pletení je ale mnohem jednodušší než v minulosti, potřebujete k tomu pouze jehlice dané velikosti a klubko vlny. Na výběr je celá řada vln různých barev, materiálu a síly, stačí si jen vybrat a pustit se do práce.

 

Šály

Pro letošní zimu si upleťte nebo kupte široký pletený šál, který si přehodíte jen tak přes ramena, nebo klasickou dlouhou šálu. Pokud jste spíše konzervativní a váš šatník tvoří převážně jednobarevné modely, odvažte se alespoň s barevnou šálou, která je letos extrémně dlouhá. Šálu si můžete ledabyle omotat kolem krku, ale klidně ji pěkný kus nechat viset dolů.

 

Doplňky

Chybět samozřejmě nesmí ani pletené doplňky, jako jsou skvělé návleky, ručně pletené nadkolenky a teploučké rukavice. Také se doporučuje investovat do několika šál různých barev, protože tím dáte svému modelu pokaždé jiný vzhled, přestože tričko a kalhoty budou stejné. Návleky se nosí do nízkých kozaček nebo kotníčkových bot, hlavně k úzkým džínám nebo legínám.

 

I pletený baret je letošním hitem, vypadá nejlépe, když si k němu necháte rozpuštěné vlasy, pokud je máte dlouhé. Baret se nenosí naražený vepředu, ale ležérně spadlý dozadu, a co týče barev, nemusíte se držet zpátky, moderní je červený, modrý nebo třeba fialový.

 

Absolutním hitem pro zimu 2010 - 2011 jsou pletené čepice, a to hlavně barevné a vzorované kousky. Letos jsou moderní hlavně zelené, žluté, červené a fialové odstíny, ale také klasická bílá nebo švestková barva. Čepice je důležitá nejen pro děti, ale i dospělé. 

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jsem dříve pletla a asi se k tomu vrátímSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík plete se stále a pořád.Dneska je to fajn, je velký výběr vlny.Před třiceti lety, se dala objednat ve dvou podnicích. V obchodech toho moc nebylo.
Obrázek uživatelky
profil
pleteniny nosím ráda
Obrázek uživatelky
profil
líbí se mi a hřejí. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pletené věcičky nejen zahřejí, ale jsou stále elegantní.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles