Naše babičky uměly napéct voňavý a zdravý kváskový chléb. Věděly, jak živit chlebový kvásek i jak správně roztopit pec. Nový magazín o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Chléb: P. Ležáková, T. Szilvási a J. Berka.
Novým seriálem Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Chléb České televize nás budou provázet moderátoři Tereza Hátleová a Petr Pěknic. Hned v prvním dílu na ně čeká nelehký úkol – upéct kváskový chleba.
Novým seriálem Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Chléb České televize nás budou provázet moderátoři Tereza Hátleová a Petr Pěknic. Hned v prvním dílu na ně čeká nelehký úkol – upéct kváskový chleba.
Budou se muset naučit pečovat o žitný kvásek i namlít vlastní celozrnnou mouku. Zjistí, že upéct chleba v tradiční venkovské peci je pro moderního člověka hotová věda. Podívají se do jihočeského mlýna, který se může pochlubit funkční technologií.
Bylinkářka Simona Tancerová, kterou diváci znají ze seriálu Kouzelné bylinky, bude do našeho pořadu pravidelně přinášet tipy tradičního lidového léčitelství. Poradí, jak zatočit s rýmou a nachlazením pomocí křenu selského.
Bylinkářka Simona Tancerová, kterou diváci znají ze seriálu Kouzelné bylinky, bude do našeho pořadu pravidelně přinášet tipy tradičního lidového léčitelství. Poradí, jak zatočit s rýmou a nachlazením pomocí křenu selského.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Chléb lze sledovat 4. 2. 2018 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize