Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co nesmí v aktovce prvňáčka chybět?

2. 09. 2010 | Zajímavosti
Letní prázdniny jsou již za námi a tisíce dětí čekají od září školní povinnosti. Právě začátek školního roku je obdobím nejistoty zejména pro rodiče prvňáčků, kteří své dítě musí na školní docházku náležitě připravit. Není proto na škodu si zopakovat, co by prvňáčkovi nemělo chybět při nástupu do školy a s jakým finančním obnosem by rodič měl v září počítat.

Vzhledem k tomu, že na nákup školních potřeb na poslední chvíli se chystá téměř každý školák, je výhodnější navštívit obchodní centrum nebo papírnictví a vybrat pomůcky, které bude dítě potřebovat, ještě před prvním zvoněním.  Základem je aktovka nebo batoh. Aktovky a batohy jsou dnes k dostání ve všech možných provedeních, dítě si může vybrat oblíbený motiv i barvu. Na rodičích je, aby mysleli i na zdraví prvňáčka a zakoupili školní tašku, která bude chránit záda dítěte. Při výběru aktovky nebo batohu je potřeba dbát na provedení ochrany zad. Běžně se dnes prodávají extra lehké školní tašky, které dítě zbytečně nezatíží. Doporučit můžeme aktovky nebo batohy s dvouprvkovým systémem ochrany páteře a ergonomicky vypolstrovanými popruhy. Pozornost musí rodič věnovat i vybavení tašky. Ty se prodávají jedno i více komorové, se speciálními kapsami na svačinu i školní potřeby. Především pro malé školáky je nezbytné dbát na jejich bezpečnost a vybírat výrobky s větší plochou bezpečnostních prvků.
Co se týče ceny, odvíjí se právě od vybavení a konstrukce.

Kromě aktovky nebo batohu dítě bude do školy potřebovat i školní pomůcky. Ceny školních pomůcek se poměrně liší, vždy záleží na motivech, vybavení, trendech a samozřejmě i na značce. Na nákup základních školních pomůcek by si rodiče každopádně měli připravit nejméně 400 Kč.

Vzhledem k tomu, že každá škola má jiné požadavky, je dobré se informovat, co konkrétně bude žáčkovi nutné zakoupit. Většina škol doporučuje pořízení penálu a psacích potřeb (inkoustové  pero nebo roller, 2 x trojhranné měkké tužky č. 1 a 2, pastelky, gumu, ořezávátko, nůžky). Penály se běžně prodávají naplněné vším potřebným. Jejich cena se pohybuje od 60 do 200 Kč, v závislosti na tom, jak široká je jeho výbava. Sešity prvňáčci ve školách většinou dostávají nebo se hradí z příspěvků, je ale nutné koupit obaly a desky na sešity a učebnice. Sady obalů pro 1. i 2. stupeň se dají sehnat již za 40 Kč, desky se pohybují od 40 do 200 Kč. 

V neposlední řadě je nutné pořídit i potřeby do výtvarné výchovy, jako jsou temperové a vodové barvy, štětce, paleta, voskovky a plastelína. Rodiče by v prvních měsících školního roku měli počítat i s dalšími výdaji na školní potřeby, které pořizuje sama škola nebo na plánované výlety a školy v přírodě. Výše příspěvků se na každé škole liší, většinou jde o částky v řádu stovek nebo i tisíců.


Zdroj: Tesco

Mirka Bali
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !