Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co pohlídat, když chcete mít dům do zimy pod střechou

31. 08. 2014 | Novostavba
Finišujete, abyste měli dům do zimy pod střechou? Důležitá je nejen rychlost, ale i kvalita.  Střecha totiž musí v pořádku vydržet desítky let a přitom zvládnout nápor slunce, větru, mrazu i deště. Aby si poradila i s mnohdy extrémním počasím, je potřeba dbát na každý krok nejen při realizaci, ale už při samotném projektu a poté i výběru vhodného materiálu.

V poslední době stoupá obliba plechových střešních krytin. Jsou lehké, díky moderním technologiím výroby a použitým povrchovým úpravám vysoce odolné, a protože mají nízkou hmotnost, není nutné krov tolik dimenzovat, což znamená úsporu při stavbě. Plusem je i rychlá pokládka. Podle zkušeností technického specialisty Petra Turečka  zvládne zkušená pokrývačská firma položit střechu o průměrné velikosti 200 m² zhruba za 3-4 dny.

Připravujete se na novou střechu? Desatero vám poradí, na co dbát a nezapomenout.

Desatero pro dobrou střechuDesatero pro dobrou střechu

1.    Základem dobré střechy je kvalitní projekt. Snažit se ušetřit na jeho řádném provedení, nebo dokonce stavět bez něj a řešit ho až dodatečně, znamená nejen potíže na stavebním úřadě, ale může to přinést i zásadní problém s celou konstrukcí střechy.

2.    Na střechu patří jen prvotřídní materiál. Vždy by se mělo jednat o dostatečně známou značku a renomovaného výrobce, který je schopen k použitému materiálu doložit požadované certifikáty. Například u krytin z ocelového plechu by měly být uvedeny parametry zinkové nebo aluzinkové vrstvy a také jejích povrchových úprav s jasně definovaným složením a tloušťkou.

3.    Upřednostněte systémové řešení zahrnující všechny potřebné doplňky i okapový systém. Stavbu to zjednoduší i zrychlí, systém stavebnice navíc obvykle poskytuje i jistotu správného zabudování.  

4.    Krytinu je potřeba vybírat nejen podle vlastního vkusu, ale především podle konstrukce, sklonu a členitosti střechy. Na členitou střechu s různými vikýři a dalšími prvky proto raději volte z nabídky maloformátových krytin. Plechové velkoformátové krytiny, které se vyrábějí v pásech i o délce 10 metrů, jsou vhodnější pro tvarově jednodušší střechy.

5.    Komunikujte s výrobcem nebo prodejcem krytiny. Chtějte poradit při výběru krytiny a potřebných komponentů, požadujte přípravu kladečského plánu, doporučení na proškolené klempíře a pokrývače. Zkontrolujte, zda jsou dostupné montážní návody. Dbejte i na to, kolik let je firma na trhu a zda má kamenné prodejny.

6.    Aby vznikla dobrá střecha, potřebujete kvalitní pokrývačskou nebo klempířskou firmu. Vyžadujte informace o její certifikaci, o proškoleních na vámi vybraný materiál. Dobrá firma by měla poskytnout reference o svých předchozích projektech. Ptejte se majitelů těchto domů na zkušenosti při realizaci.

7.    Nešetřete na stavebním dozoru. Vyberte profesionála, který technologii rozumí a je v oboru respektovaný. Ohlídá kvalitu stavby a předejde tak možným příštím komplikacím.

8.    I kdyby vám dělala střechu firma kamaráda
, vždy trvejte na písemné smlouvě s jasnými pravidly týkajícími se použitého materiálu, ceny, termínu předání díla i reklamačních pravidel. Nic nerealizujte jen na ústní dohodu. Pokud by vznikl problém, byli byste v nevýhodě.
 
9.    Nikdy na stavbě neimprovizujte. Pokud se vyskytne nějaký problém, řešte ho ve spolupráci s projektantem, realizační firmou i stavebním dozorem.

10.    Nejste-li odborník, nesnažte se řídit a organizovat stavbu. Přenechejte to stavebnímu dozoru.

Zdroj, foto: Satjam


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Co pohlídat, když chcete mít dům do zimy pod střechou:

Co pohlídat, když chcete mít dům do zimy pod střechou
Co pohlídat, když chcete mít dům do zimy pod střechou
Co pohlídat, když chcete mít dům do zimy pod střechou
Co pohlídat, když chcete mít dům do zimy pod střechou
Co pohlídat, když chcete mít dům do zimy pod střechou
Co pohlídat, když chcete mít dům do zimy pod střechou
Co pohlídat, když chcete mít dům do zimy pod střechou
Co pohlídat, když chcete mít dům do zimy pod střechou
Co pohlídat, když chcete mít dům do zimy pod střechou
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles